Connect with us
Viorica Dăncilă a scris o carte

Politic

Viorica Dăncilă a scris o carte despre campaniile din 2019. Ce va dezvălui despre Liviu Dragnea

Viorica Dancilă a scris o carte. Volumul urmează să fie publicat în curând. Se pare că fostul premier al României va dezvălui aspecte inedite din culisele clasei politice.

Anunțul a fost făcut chiar de cea care a fost prim ministru în guvernul Dragnea. Viorica Dăncilă a publicat pe Facebook un text prin care a anunțat publicarea unui volum de amintiri despre perioada în care a fost prim-ministru.

„Urmează momente interesante”, transmite Viorica Dăncilă, referindu-se la cartea pe care a scris-o în colaborare cu jurnalista Marga Nițu. Viorica Dăncilă a anunțat deja că va dezvălui despre Liviu Dragnea anumite aspecte inedite, vorbin și despre campaniile electorale din 2019 dar făcând referire și la colaborarea cu actuala conducere a PSD.

„Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD. Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului. Revin cu detalii, urmează momente interesante”, transmite Viorica Dăncilă, în mesajul publicat pe Facebook.

Cine este Viorica Dăncilă

Vasilica-Viorica Dăncilă s-a năcut pe 16 decembrie 1963 la Roșiorii de Vede. A urmat clasele a IX-a și a X-a, între 1978 și 1980, la Liceul „Mihai Viteazul” din Ploiești. A luat bacalaureatul în urma studiilor la Liceul Energetic din Ploieșto. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol și Gaze Ploiești, în 1988.[15] În 2006, a obținut masterul Spațiul Public European, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

În perioada 1997–1998 a fost profesoară la Liceul Industrial din Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

Viorica Dăncilă este membră a Partidului Social Democrat din anul 1996, în organizația din Teleorman. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean până în anul 2009, când a fost aleasă europarlamentar. Până în 2018, Viorica Dăncilă a deținut două mandate succesive în Parlamentul European.

Dancilă a fost președinte al Partidului Social Democrat și a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție.

Guvernul a picat pe 10 octombrie 2019, în urma unei moțiuni de cenzură.

Dăncilă a fost, de asemenea, și candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. A pierdut în turul al doilea de scrutin, după ce a obținut 33,91% din voturi, împotriva președintelui actual Klaus Iohannis.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top