Connect with us
Viorica Dancila ia masuri importante dupa cazul Caracal

Politic

Viorica Dăncilă ia măsuri importante după cazul Caracal

Viorica Dăncilă a anunțat că ia măsuri importante după cazul Caracal. Înainte de  ședința de Guvern de marți, 27 august, premierul României a anunțat că Executivul pe care îl conduce urmează să adopte un act normativ care vizează îmbunătățirea localizării persoanelor care apelează la numărul de urgență 112. Totodată, Dăncilă a anunțat și modificarea pedepselor pentru infracțiuni grave.

Viorica Dăncilă face ia măsuri importante după cazul Caracal

Premierul a declarat că dorește să implementeze foarte rapid sistemul AML, prin care persoanele care apelează 112 să fie găsite într-un timp cât mai scurt. Totoată, persoanele care apelează în mod fals servciul de urgență 112 vor primi amenzi mai mari de acum înainte.

Citește și: Viorica Dăncilă anunța OUG: Închisoare pe viață pentru criminali

Am cerut o analiză amplă a legislației pentru a veni rapid cu modificări necesare. Am identificat un pachet amplu de măsuri pe care le punem treptat în practică. Aprobăm astăzi un act notmativ prin care asigurăm un răspuns cât mai prompt, prin îmbunătățirea modului de localizare a apelulurilor 112, implementarea rapidă a sistemului AML, care va permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112.

Este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care folosește numărul. Este necesară o insprire a pedepselor pentru cei care apelează abuziv 112. Vom majoră cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele, de la 1000 de lei la 5000 de lei”, a precizat Viorica Dăncilă în debutul ședinței de Guvern.

Viorica Dancila  ia masuri importante dupa cazul Caracal

Viorica Dancila ia masuri importante dupa cazul Caracal

Citește și: Viorica Dăncilă: Guvernul Mărește pensiile. Iată cât valorează noul punct de pensii

Se vor modifica și pedepsele pentru infracțiunile deosebit de grave precum violul, răpirea și omorul. „După cazul de la Caracal,am identificat un pachet de măsuri prin care să descurajăm criminalitatea și faptele grave împotriva cetățenilor. Pentru fapte precum violuri, răpiri și omoruri trebuie aplicate pedepse mult mai aspre”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top