Connect with us
Zi importantă în Parlament! 31 august - se votează moțiunea de cenzură

Politic

Zi importantă în Parlament! 31 august – se votează moțiunea de cenzură

Parlamentul dezbate și votează astăzi, 31 august, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Camera Deputaților și Senatul se reunesc de la ora 14. Moțiunea de cenzură a fost inițiată de 205 senatori și deputați.

Zi importantă în Parlament! 31 august – se votează moțiunea de cenzură

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va dezbate și vota astăzi, 31 august 2020, moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban. Sunt necesare 233 de voturi pentru ca Guvernul să cadă.

Moțiunea de cenzură a fost inițiată de către PSD, depusă pe 17 august și citită în plenul comun de senatorul Lucian Romașcanu. Moțiunea se intitulează Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor.

Potrivit Gândul.ro, în document, social democrații susțin că guvernarea liberală a reprezentat un eșec incontestabil și că lipsa lor de credibilitate a atins cote alarmante. Tot ei sunt de părere că guvernul condus de Ludovic Orban a gestionat prost criza din ultima perioadă și că le-au impus românilor reguli pe care ei nu le-au respectat.

Într-o conferință de presă, Sorin Grindeanu, prim- vicepreședintele PSD a declarat că cine nu se prezintă la vot sau votează invers, asta dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai aparține de echipa PSD.

Cum s-au poziționat partidele

Cu privire la moțiunea de cenzură depusă de către PSD, premierul Ludovic Orban a declarat că este un act de iresponsabilitate și că o numește poțiune de cianură.

Pe de altă parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu a precizat că sunt suficiente voturi ca moțiunea de cenzură să treacă și că există, în continuare, discuții cu cei din partidul UDMR.

Kelemen Hunor a declarat că UDMR va stabili în ziua votului dacă susține sau nu moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Victor Ponta, de la Pro România și-a declarat susținerea față de moțiunea, în timp ce președintele PMP, Eugen Tomac a spus că moțiune de cenzură este o mișcare sinucigașă pe care o propune PSD.

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că moțiunea va trece.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top