Connect with us
Polițiștii din Iași au deschis dosar penal după ce 134 de persoane au ajuns cu toxiinfecție alimentară la spital

Știri

Polițiștii din Iași au deschis dosar penal după ce 134 de persoane au ajuns cu toxiinfecție alimentară la spital

Poliţia ieşeană a întocmit un dosar penal după ce, în cursul săptămânii trecute, 134 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare după ce au consumat mâncare de tip fast-food.

„Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de comercializare de produse alterate în cadrul căruia cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Adina Lupu.

În urmă cu o săptămână, 134 de persoane, dintre care patru din judeţul Vaslui, au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare. Majoritatea celor care s-au îmbolnăvit sunt copii, adolescenţi şi tineri.

Anchetele epidemiologilor au arătat că toxiinfecţiile au fost produse de bacteria Salmonella, care a fost găsită în sosurile preparate în incinta unui restaurant de tip fast food.

Inspectorii sanitari au amendat unitatea cu 3.000 lei şi au suspendat activitatea restaurantului.

Te-ar putea interesa și: 154 de copii din județul Ilfov, în stare gravă din cauza unei toxiinfecții alimentare

154 de copii din județul Ilfov s-au ales cu toxiinfecție alimentară, relatează postul de știri Digi 24.

Care e starea micuților?

Micuții care erau în grădinițe din Pipera și Voluntari au consumat smântână stricată, iar asta le-a provocat diaree și stări de vomă, relatează presa centrală.

Citește și: Obişnuieşti să speli carnea de pui? De ce te poţi ÎMBOLNĂVI grav

„În total, 154 de copii, din cei 540 care sunt înscrişi la creşele şi grădiniţele respective, au ajuns la spitale, cu vărsături, greaţă şi dureri abdominale. Din fericire, niciunul nu a necesitat internare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, dr. Dănuţ Crăciun.

Potrivit acestuia, „rezultatele preliminare arată că este vorba de E.Coli. Dar, deocamdată, nu putem spune în care dintre alimente a fost descoperită bacteria. Urmează să stabilim după ce vom avea rezultatele finale ale probelor recoltate la faţa locului”.

„S-a constituit un comandament de urgență la Spitalul din Voluntari, unde am primit 30 de copii.

Toți prezentau stări de vomă, iar patru dintre ei aveau diaree. Noi credem că a fost ceva iritativ, având în vedere că micuții au spus la unison cu smântăna a fost foarte acră. Aceasta a iritat stomacul și s-a produs secreția gastrică. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top