Connect with us
Ponta: Băsescu este exact Victor Frankestein; dacă nu a citit romanul la timpul potrivit, acum se jeluieşte degeaba

Știri

Ponta: Băsescu este exact Victor Frankestein; dacă nu a citit romanul la timpul potrivit, acum se jeluieşte degeaba

Deputatul Victor Ponta comentează, pe Facebook, punerea Ioanei Băsescu sub control judiciar de către DNA, spunând că fostul preşedinte „este exact Victor Frankestein”, referindu-se la personajul din romanul lui Mary Shelley, în care doctorul Frankestein este ucis de creaţia sa, şi făcând aluzie la afirmaţiile lui Băsescu despre cum el a întărit justiţia independentă în România, scrie news.ro.

„Traian Basescu este exact Victor Frankenstein din romanul faimos scris acum 200 de ani. Dacă nu l-a citit la timpul potrivit sau dacă a crezut în mod naiv că el va avea altă soartă e doar problema lui, acum se jeluieşte degeba”, scrie Ponta.

Fostul premier face referire în postarea sa la romanul „Frankenstein”, scris de Mary Shelley, în care doctorul Frankenstein este ucis de creaţia sa. Ponta face astfel aluzie la afirmaţiile lui Traian Băsescu, potrivit cărora justiţia a devenit cu adevărat liberă în timpul mandatului său şi atunci s-a întărit, alături de alte instituţii.

Victor Ponta mai face referire la aducerea la DNA a fiicei cele mari a lui Băsescu, Ioana, afirmând că în România „aplicăm încă metodele barbare din Antichitate sau din Evul Mediu” prin care justiţia „pedepseşte familia”.

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte al României Traian Băsescu, a fost pusă, joi, sub control judiciar de către procurorii DNA, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Ea este acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani. În acelaşi dosar au fost puşi sub control judiciar şi fostul ministru Elena Udrea, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al unei societăţi cu capital de stat şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top