Știri

Portul Constanța se închide din cauza vântului puternic

Portul Constanța se închide din cauza vântului puternic. Autoritățile portuare au decis sistarea manevrelor navelor din Portul Constanța, ca urmare a rafalelor de vânt care suflă cu putere.

Portul Constanța se închide : condițiile meteo restricționează traficul maritim

Conform Mediafax, decizia a fost luată după ce în timpul nopții de luni spre marți, vântul a atins și 70 km/h. Porturile Midia și Constanța-fluvial au fost închise traficului din același motiv. La țărm, vântul atingea inclusiv 60 de km/h.

Nici Portul Mangalia nu a scăpat. Activitatea maritimă a fost blocată în această dimineață. Vântul puternic a restricționat și traficul pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza Agigea. Navelor le este recomandat să păstreze motoarele în funcțiune pentru a evita plutirea în derivă.

Autoritățile portuare recomandă navelor ancorate în port să păstreze semnalele luminoase și sonore în funcțiune și să verifice parâmele care îi leagă de țărm.

Citește și: Alertă meteo- viscol, ninsori și temperaturi de -10 grade

Județul Constanța a căzut și el sub incidența Codului Galben de vânt care se va păstra până azi. La nivelul județului, vântul își va păstra o viteză constantă de 50-60 km/h.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More