Connect with us
Poveste emoționantă: Un băiețel cu autism din Zalău comunică prin intermediul picturii

Știri

Poveste emoționantă: Un băiețel cu autism din Zalău comunică prin intermediul picturii

Numele lui este Attila, iar condiția sa de viață nu este asemănătoare oricărui copil. Attila nu este anormal, este doar special, iar la vârsta de 7 ani reușește un lucru care surprinde pe toată lumea, părinți și medici deopotrivă.

Băiatul din Zalău diagnosticat cu autism comunică prin pictură. Medicii susțin că băiețelul a refuzat tratamentul medicamentos și a ales terapia alternativă prin artă, conform B1 TV. Mama lui Attila, plecată la muncă în străinătate, mai exact în Germania, a ales să se întoarcă în țară pentru a-i fi aproape îngerașului.

Pictura îi dă forță

„Când m-am întors, am găsit un copil hiperactiv, agresiv, care rămânea cu privirea fixă , cu un comportament pe care nu îl avea anterior plecării mele. Cel mai probabil despărţirea de mine i-a produs un şoc şi a grăbit evoluţia problemei lui”, a declarat Szabina Szabo, mama lui Attila, conform B1 TV, care citează ziarul Libertatea.

Familia susține că medicamentele prescrise de medici i-au făcut mai mult rău decât bine. Attila a devenit mai agitat, iar părinții au fost nevoiți să apeleze la un psihiatru. Specialistul i-a ajutat și a descoperit un talent incredibil pe care micuțul îl are: știe să picteze cum nici adulții nu reușesc. Medicii i-au criticat pe părinți pentru decizia pe care au făcut-o, însă aceștia sunt acum mai liniștiți pentru că fiul lor și-a găsit pacea.

Attila știe să picteze pe orice suprafață, fie că este vorba de lemn, hârtie, pânză sau sticlă, un lucru absolut uimitor. Singura preocupare a părinților în acest moment este ca băiatul lor să beneficieze de toate materialele necesare pentru a se bucura de viață. Picturile lui Attila sunt scoase la licitație pe Facebook, pe pagina Licitație pentru speranță.

poveste-emotionanta-un-baietel-cu-autism-din-zalau-comunica-prin-intermediul-picturii-1

poveste-emotionanta-un-baietel-cu-autism-din-zalau-comunica-prin-intermediul-picturii-2

1 Comment

1 Comment

  1. nutritionist Florin Herban

    2016-10-03T05:51:59+03:00 at 5:51

    Pentru acesti copii este importanta fiecare luna, fiecare saptamana, fiecare zi, intrucat scurgerea timpului fara iesirea din autism, nu reprezinta altceva decat o ramanere in urma, un devans informational si izolare sociala. „Fugit irreparabile tempus.” Cu cat tratamentul se instituie mai repede, respectiv la varste prescolare, cu atat devansul, ecartul, ramanerea in urma, vor fi mai mici si recuperarea cu ajutorul psihologilor si logopezilor se va desfasura intr-un timp mai scurt si ritm accelerat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top