Connect with us
oraselor-16092015

Știri

Povestea nestiuta a oraselor care si-au schimbat numele. Vezi de ce!

De-a lungul vremii istoria oraselor a fost influentata de diferiti factori si evenimente care si-au pus amprenta pe numele pe care le poarta.

Numele oraselor au reflectat mereu influentele si istoria regiunii in care s-au aflat pozitionate. Istoria si-a urmat cursul si nu a ,,iertat” nici asezarile omenesti. Personalitatile importante, datinele popoarelor, evenimentele marcante si multe alte detalii de acest fel sunt principalii responsabil pentru numele oraselor din present.

Iata care este istoria din spatele numelor celor mai importante orase ale lumii!

1. New York

Sursa foto: freeimages.com

Sursa foto: freeimages.com

Orasul din Statele Unite ale Americii este fara doar si poate unul dintre cele mai celebre orase din lume. Aici vin anual milioane de turisti. Si totusi, de unde si-a luat denumirea celebrul oras? Povestea a inceput in jurul anului 1624, atunci cand a fost descoperit de catre colonistii olandezi si a primit numele de New Amstredam.

Cativa ani mai tarziu, in 1664, dupa preluarea britanica, numele s-a schimbat in New York, un omagiu adus Ducelui de York. In 1973, atunci cand celebra metropola a revenit olandezilor, a fost rebotezat New Orange in onoarea Printului de Orange. Iar in 1974, cand s-a intors la britanici si-a reluat numele pe care il are si in prezent, New York.

2. Istambul

Sursa foto: freeimages.com

Sursa foto: freeimages.com

Istambulul este unul dintre cele mai vechi orase din intreaga lume, fiind pe rand capitala Imperiului Bizantin si a Imperiului Otoman. Prima atestare a orasului este din anul 667 i. Hr. atunci cand o colonie greceasca si-a facut acolo un asezamant pe care l-a denumit Byzantium.

CITESTE SI: TOPUL CELOR MAI POLUATE ORASE DIN LUME. CE LOCALITATI DIN ROMANIA SUNT IN TOP

Odata cu extinderea Imperiului Roman, orasul s-a numit pentru o scurta vreme August Antonina. Mai apoi a primit denumirea de Noua Roma de la ideea imparatului Constantin care a incercat sa faca asezarea sa arate cat mai mult cu capitala Imperiului Roman. In anul 330, imparatul redenumeste orasul dupa propriul nume si astfel ia denumirea de Constantinopol. Abia in anul 1930 orasul este denumit Istambul, nume pe care il poarta si in prezent.

3. Sibiu

Sursa foto: freeimages.com

Sursa foto: freeimages.com

Nu puteam incheia acest top fara sa mentionam si un oras din pitoreasca noastra tara. De-a lungul timpului Sibiul, capitala culturala europeana a anului 2007, a fost cunoscut in trecut sub denumirile de Cibinium, Hermmanstadt si Nagyszeben.

Sursa foto: freeimages.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top