Connect with us
catacombelor-03092015

Știri

Povestea secreta a catacombelor din Bucuresti

Nu degeaba capitala tarii noastre a fost supranumita ,,Micul Paris”. Pe langa alte istorii secrete si edificii impozante, povestea catacombelor din subteran a fascinat mereu oamenii.

Multi le aseamana cu catacombele din Paris, si pe buna dreptate. Povestea incepe in secolul VIII, din vremea boierilor bucuresteni. Acestia au inceput sa isi construiasca tunelurile pentru a le folosi pe post de crame dar si pentru a-si salva vietile in timp de razboi sau daca erau pradati de hoti.

CITESTE SI: 5 ORASE IN CARE MERITA SA TRAIESTI

Sursa foto: getlokal.ro

Sursa foto: getlokal.ro

Tunelurile au fost construite in asa maniera incat prin ele sa poata trece nu doar oamenii, ci si carutele. Nu doar boierii au fost adeptii unor constructii subterane de genul catacombelor. Liderul communist Nicolae Ceausescu a considerat ca are nevoie de un labirint subteran care sa lege punctele cheie ale Capitalei.

Asa cum ,,toate drumurile duc la Roma”, la fel si ,,toate catacombele Bucurestene duc la Casa Poporului”. Construite ca niste adevarate buncare, aceste tuneluri aveau rol de protectie. Nicolae Ceausescu s-a gandit ca in caz de razboi sau rascoala va putea fugi si isi va pierde urma prin catacombele Bucurestiului. Partea trista pentru el a fost ca nu a mai apucat sa se foloseasca de acest plan.

Sursa foto: sport.ro

Sursa foto: sport.ro

Dupa ce regimul dicatatorial a picat, s-a descoperit ca ramificatiile din subteran au corespondenta cu aproximativ 80 de obiective din Bucuresti, printre care ASE, Casa Enescu si Opera Romana.

Capatul catacombelor te poate scoate la periferia Bucurestiului. Pasionatii de exploatari urbane au descoperit ca in zonele Cismigiu, Centrul Vechi si Mitropolie se gasesc intrari ale catacombelor bucurestene.

Sursa foto: rcristea.blogspot.com

Sursa foto: rcristea.blogspot.com

In Paris, primaria a realizat un traseu de 2 km de catacombe special amenajat pentru turisti. Crezi ca si municipalitatile bucurestene ar putea face acest lucru atat pentru locuitorii capitalei cat si pentru turisti?

Sursa foto: lataifas.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top