Connect with us
Practici alimentare sigure în timpul pandemiei

Știri

Practici alimentare sigure în timpul pandemiei

Deși în urma pandemiei au fost impuse restricții de circulație, oamenilor le este permis să meargă la magazine pentru a-și cumpăra cele necesare. Astfel, cu toții ne întrebăm dacă ceea ce facem este sigur din punct de vedere al protecției, iar experții ne oferă câteva clarificări.

 Practici alimentare sigure în timpul pandemiei. Feriți-vă de aglomerație!

Donald Schaffner, microbiolog alimentar, ne sfătuiește să alegem magazinele care limitează accesul persoanelor din interior. Astfel, vom intra în contact cu mai puțini oameni și vom avea la dispoziție mai mult spațiu în care să ne desfășurăm. Deși timpul de așteptare la coadă va fi mai mare, acest lucru va facilita distanţarea socială.

De astfel, este indicat să mergem singuri la cumpărături. Nu este nevoie să se expună mai multe persoane pericolului și să crească, astfel, riscul ca unul dintre membrii familiei să se infecteze.

Dacă sunt trei persoane care locuiesc împreună și toate cele trei persoane merg la magazin, chiar dacă toate cele trei persoane au un risc scăzut de a se infecta la nivel individual, ca grup, și-au triplat riscul”, spune dr. David Aronoff.

Specialiștii atrag atenția asupra dezinfectării mâinilor la intrarea în magazin și a mânerului de cărucior. Deși unele magazine au grijă de asta, este bine să avem propriile noastre substanțe dezinfectante. Evitați să vă atingeți faţa când sunteți în interiorul magazinului, până când vă dezinfectați din nou mâinile. Nu folosiți telefonul în magazin, pentru că acesta vă poate face să vă duceți mâinile la faţă.

Pentru o mai bună protecție atât a noastră, cât și a celorlalți, este indicat să purtăm măști în public. Nu la fel de mult accent se pune și pe mănuși, despre care specialiștii spun că ar fi indicat să renunțăm la ele. Odată ce intră în contact cu un ceva, mănușile sunt automat contaminate, ceea ce nu ne face invulnerabili. Așadar, trebuie să ne dezinfectăm mâinile înainte și după cumpărături.

Încercați, pe cât posibil, să evitați plata cu bani, pentru că bancnotele pot găzdui o mulţime de microorganisme și asigurați-vă că păstrați distanța necesară față de casier.

 Practici alimentare sigure în timpul pandemiei. Dezinfectarea cumpărăturilor

Experții susțin că nu trebuie să dezinfectăm orice aliment cumpărat. Riscul de infectare de pe o suprafață contaminată este foarte mic. Dacă ne spălăm pe mâini după ce am despachetat, înainte să ne apucăm de gătit sau mâncat, probabilitatea de infectare este foarte scăzută.

De altfel, este bine să scufundăm produsele proaspete în apă rece și să nu renunţăm la consumul de fructe şi legume, pentru că nu este nicio dovadă că acestea transmit sau cauzează infecţia cu COVID-19.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top