Connect with us
Pregătiri pentru iarnă. IGSU a dispus mobilizarea a 2.600 de pompieri care pot interveni în cazul în care ninsorile vor crea probleme

Știri

Pregătiri pentru iarnă – 2.600 de pompieri mobilizați în caz de ninsori puternice

Pregătiri pentru iarnă. IGSU a dispus mobilizarea a 2.600 de pompieri care pot interveni în cazul în care ninsorile vor crea probleme. În același timp, 540 de mijloace tehnice vor fi puse în funcțiune pentru a facilita intervenția și evacuarea zonelor afectate de zăpezi.

Pregătiri pentru iarnă – IGSU anticipează vreme rea

Conform comunicatului emis de IGSU, pompierii sunt pregătiți să intervină în orice moment. Sistemele de comunicare cu autoritățile locale sunt în funcțiune. Fiind deja cunoscute zonele cu risc mare de înzăpezire, IGSU așteaptă semnalul autorităților pentru a interveni.

„În zonele aflate sub incidenţa atenţionării meteorologice, misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat vor fi asigurate de cele 191 echipaje SMURD, iar alte 36 (ATPVM și ambulanțe aflate în rezervă) sunt pregătite să intervină, dacă situaţia o va impune.”, se punctează în comunicat.

Pe lângă aportul uman, la eventualele intervenții vor participa 22 de autovehicule șenilate cu capacitate mărită. Prognoza meteo nefavorabilă anunțată pentru următoarele zile a pus în stare de alertă autoritățile, care se bazează și pe cooperarea cetățenilor. Recomandările IGSU pentru șoferi sunt de a nu pleca la drum în zonele cu pericol mare de înzăpezire dacă nu sunt echipați corespunzător.

Citește și: Prognoza meteo pe 3 luni

Următoarele două zile se află sub incidența unui cod galben de ninsori. ANM anunță că în toate zonele de munte va ninge, local consistent şi vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60-70 km/h. La altitudine, viteza vântului poate depăși 80-90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top