Connect with us
Prognoza meteo pe 3 luni. Meteorologii au emis o analiză extinsă a modului în care va evolua vremea, în următoarele luni.

Vremea

Prognoza meteo pe 3 luni

Prognoza meteo pe 3 luni. Meteorologii au emis o analiză extinsă a modului în care va evolua vremea, în următoarele luni. La prima vedere, pare că ne pregătim pentru o iarnă lungă și aspră.

Prognoza meteo pe 3 luni – Viscol, ninsori și ploi

Comparativ cu prima lună de iarnă, când vremea a fost în mare parte, blândă, pe aproape toată suprafața tării, primele luni din 2017 propun un cu totul alt scenariu.

Ianuarie nu aduce o scădere drastică a temperaturilor, dar vor exista modificări masive în ceea ce privește ritmul precipitațiilor. Apar ploile, foarte abundente pe alocuri, care pot produce pericol de inundații.

A doua lună din 2017 este marcată de o scădere apreciabilă a mercurului din termometre, care nu va depăși -1 grad Celsius. Tot în februarie, este de așteptat să apară ninsorile puternice dublate de vânturi foarte reci. Nivelul național al precipitațiilor plasează în top următoarele zone: Maramures (pana la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat si Crisana (pana la 50 l/mp), Transilvania si Muntenia (pana la 39 l/mp).

Citește și: Vremea de CRĂCIUN 2016. Prognoza meteo pentru 25 decembrie

Prima lună de primăvară aduce cu sine o creștere mică a temperaturilor medii, care se vor păstra la, un totuși friguros, 5-7 grade Celsius. La nivel de precipitații, acestea vor scădea însă, pericolul de inundații rămâne valabil pentru că gheața acumulată în amonte, va începe să se dezghețe.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top