Connect with us
Premierul României le cere românilor "să mai reziste"

Știri

Premierul României le cere românilor „să mai reziste”

Premierul României, Ludovic Orban, face un apel la români. Revenirea la normalitate depinde, în mare parte, de atitudinea cetățenilor și responsabilitatea de respectare a regulilor impuse de autorități.

Premierul României le cere românilor „să mai reziste”. „Se simte deja o relaxare, care nu trebuie să apară”

Premierul a anunțat că situația este în continuare urmărită cu atenție, iar revenirea la viața de dinaintea epidemiei este și ea luată în calcul. Dar, pentru a fi posibilă, românii trebuie să fie în continuare responsabili, pentru că pericolul  nu a trecut. Cu toate acestea, cetățenii deja încep să se relaxeze, ceea ce nu face decât să grăbească vârful epidemiei.

„Nu trebuie să apară această relaxare, chiar dacă ţinem sub control răspândirea virusului. Există o tendinţă de apropiere de un platou – adică de un număr constant de cazuri noi. Suntem departe de momentul în care să ne relaxăm, îi rog pe români să mai reziste, să respecte condiţiile de izolare, de distanţare fizică, să respecte regulile stabilite”, a afirmat Orban.

Poate fi vorba de o relaxare în ceea ce privește materialele și echipamentele. Premierul a declarat că deja a intrat în România o cantitate semnificativă de materiale, echipamente, substanţe şi medicamente. La această aprovizionare a participat atât Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, cât și parteneri precum Crucea Roșie sau firme private, care s-au mobilizat în acest proces complex.

„Deja se produc în România măşti chirugicale, se produc în România combinezoane, substanţe dezinfectante şi numărul producătorilor va creşte. De asemenea, susţinem mai multe companii care au ca proiect introducerea în fabricaţie a măştilor de tip FFP2 ŞI FFP3, care sunt necesare pentru personalul sanitar care lucrează în prima linie. Avem încredere că după 15 aprilie vor putea pune în funcţiune utilajele achiziţionate şi, de asemenea, procura materialele”

În ceea ce priveşte substanţele dezinfectante, premierul spune că s-au confruntat, la un moment dat, cu o lipsă mare de astfel de substanțe. În acest sens, au în vedere modificarea legislației. Astfel, permit producătorilor interni să realizeze o cantitate cât mai mare din consumul intern în producţie în România.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top