Connect with us
Președintele Iohannis: Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare, când condițiile vor fi îndeplinite

Știri

Președintele Iohannis a anunțat o rectificare bugetară extraordinară! Noi măsuri economice vor fi luate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat o rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate, dar și pentru a susține șomajul tehnic. Totodată, președintele a anunțat că guvernul va adopta joi o ordonanță de urgență care va permite amânarea plății ratelor la bănci până la 9 luni, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Președintele Iohannis a anunțat o rectificare bugetară extraordinară! Noi măsuri economice vor fi luate

Președintele a anunțat o rectificare bugetară care va fi adoptată cel târziu săptămâna viitoare. Guvernul va adopta mâine o ordonanță de urgență pentru a permite amânarea plății ratelor cu până la 9 luni.

„Am discutat despre finanțele publice ale României. Am putut să constat că la nivelul guvernului există multe proiecte foarte bune, multă implicare și dorință de a reolva problemele românilor și ale firmelor.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înțeles că și românii au probleme imense, și firmele au probleme foarte mari. Criza sanitară se va termina la un moment dat și vrem ca România să fie în situația de a reporni imediat economia. Două chestiuni aș vrea să spun, două măsuri convenite cu premierul și miniștrii:

Prima: se conturează o rectificarea bugetară extraordinară pe două paliere. E nevoie de alocări mai mari pentru sănătate, e prima prioritate și e nevoie de oameni și de bani.

A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu și e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul lor.

A doua măsură mare: guvenrul e pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firme. La cererea clienților, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, adică la finalul anului. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni”, a declarat Klaus Iohannis în conferința de presă.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top