Categorii Știri

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: „Ziua Națională nu e a partidelor”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre importanța Zilei Naționale a României. Liderul ALDE a punctat că 1 Decembrie nu este o zi festivă nici pentru oficialități și partide. Ziua trebuie respectată ca atare.

Tăriceanu își dorește reconcilierea națională

Tăriceanu a transmis mesajul său pentru români via Facebook. Acesta a spus că singura misiune a partidelor este de a promova valorile naționale și simbolurile pentru care s-au jertfit românii în ultimul secol.

”Unul din aceste simboluri este ziua de 1 Decembrie 1918, ziua în care românii, după sacrificii uriaşe, au împlinit idealul naţional la care aspirau de secole, regăsindu-se toţi în aceeaşi patrie şi sub acelaşi drapel.

Unirea, fraternitatea, reconcilierea tuturor categoriilor sociale în respectul minorităţilor sunt valorile moştenite la Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Din aceste valori s-a construit acum nouăzeci şi opt de ani naţiunea română, ca o naţiune cu dublă vocaţie a unităţii şi a democraţiei”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

”Ziua Naţională a României este a tuturor românilor care-şi preţuiesc istoria şi identitatea. Nu este o zi a oficialităţilor statului sau a partidelor politice. 1 Decembrie este şi trebuie să rămână un simbol al unităţii noastre, al solidarităţii naţionale, al fraternităţii tuturor românilor.

Cei care vor să transforme această mare sărbătoare într-un eveniment partizan vor fi sancţionaţi de cei cărora sărbătoarea le aparţine cu adevărat. (…)

CITEȘTE ȘI: Mesajul lui Klaus Iohannis de 1 decembrie, ziua națională a României

O celebrare a democraţiei. O rememorare a faptului, adesea uitat în celelalte zile ale anului, că ultimul cuvânt îi revine întotdeauna corpului cetăţenilor. Puterea cea mai deplină într-o democraţie aparţine cetăţeanului”, mai susţine Călin Popescu Tăriceanu.

Parada militară din acest an de 1 Decembrie se ține la Arcul de Triumf, renovat în ultimii ani. Acest monument va fi inaugurat chiar de ziua românilor.

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More