Connect with us
Mesajul de condoleanțe al președintelui Klaus Iohannis, după ce încă un român a murit la Kabul

Știri

Președintele și Premierul României au transmis mesaje de condoleanțe după ce un alt militar românan a murit azi la Kabul

Incă un militar român a murit la Kabul în atacul de azi dimineață, care a vizat cartierul general al NATO din capitala afgană. Atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanțe familiilor.

Președintele și Premierul României au transmis mesaje de condoleanțe după ce un alt militar românan a murit azi la Kabul

Președintele Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe în urma decesului unui alt militar român la Kabul. Militarul a murit în urma atacului de azi dimineață din cartierul general NATO.

Un nou atentat la Kabul, în cartierul general al NATO

Inca un roman a murit astazi in atentatul din capitala afgană

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineaţă, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea”, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

„Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor şi care-şi va face în continuare datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”, mai menționează Președinția.

Bilanțul acestui atac până la această oră este de 5 morți și 35 de răniți. Rebelii talibani au revendicat atacul. Aceștia profită de retragerea NATO din Afganistan și atacă puncte importante în care se află diverse cercuri diplomatice.

Viorica Dăncilă condamnă atacul de astăzi

Și premierul Viorica Dăncilă a postat pe Facebook un mesaj de condoleanțe în urma acestui deces dureros.

„Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă. Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan”, a precizat premierul României.

Este al doilea deces al unui român la Kabul în această săptămână. Încă un diplomat de origine română a murit cu câteva zile în urmă într-un atentat care viza și Ambasada României din acest oraș.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top