Știri

Prețul măștilor de protecție. Ministrul Economiei a făcut anunțul

În urma hotărârii președintelui de a ridica starea de urgență de la 15 mai, vor fi adoptate noi măsuri. Deși se vorbește de o relaxare a restricțiilor, situația trebuie ținută sub control. Astfel, va fi permisă deplasarea publică fără declarație pe propria răspundere. Acest lucru va fi posibil doar dacă purtăm măști de protecție și luăm toate măsurile de siguranță. De la 15 mai, purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie. În acest context, probababil mulți se întreabă care va fi prețul măștilor de protecție și cum le vom putea obține. Va urma o nouă criză de materiale de protecție? Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a oferit răspunsurile mult așteptate.

Prețul măștilor de protecție. Ministrul Economiei a făcut anunțul

Ministrul Economiei a precizat că este vorba de doi producători care se vor implica în realizarea măștilor. Ei vor atinge performanța de 1 milion de măști zilnic. Cu toate acestea, el speră că se vor anunța cât mai multe companii în producția acestor echipamente medicale.

Virgil Popescu a declarat că prețul măștilor de protecție va fi de aproximativ 2 lei. Probabil cu același același preț vor ajunge și la cumpărător, fără adăugarea TVA-ului. De asemenea, el susține că nu se va mai pune problema de o plafonare a prețului acestora. Ne aflăm într-o situație critică și, totodată, stocurile sunt suficiente. Prețul mare al acestor echipamente era determinat de costul materialelor din care sunt produse.

„Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. De 2 lei va pleca de la ei, probabil că 2 lei fără TVA va fi şi preţ către populaţie. Nu cred că vom vorbi de o plafonare. Dacă aţi observat, nu au mai fost atâtea speculaţii cum au fost la începutul acestei crize, când cererea era mai mare decât oferta. Cred că s-a ajuns, în momentul de faţă, şi cu producţia internă, şi cu importurile, şi faptul că există stocuri suficiente în ţară – la un preţ cât de cât corect al acestor măşti, chiar dacă, evident, înainte de criză, prețul acestor măști era foarte jos.”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul spune că principalul scop este ca țara noastră să producă și materialul folosit pentru măști, pentru a se putea renunța la import.

De altfel, el le sugerează producătorilor să nu folosească mașinile clasice de cusut. Acestea nu pot produce cantități suficiente, în timp util. El recomandă liniile automate, care pot face mii de măști pe oră.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More