Connect with us
Prima șosea solară din lume va fi inaugurată în Normandia. Premiera proiectului a fost anunțată de ministrul Mediului, Ségolène Royal.

Știri

Prima șosea solară din lume – premieră absolută

Prima șosea solară din lume a fost inaugurată în vestul Franței, în regiunea Normandia. Premiera ineditului proiect a fost anunțat de ministrul Mediului din Franţa, Ségolène Royal.

Prima șosea solară: proiect inovator

Într-un interviu acordat cotidianului Le Monde, ministrul a explicat necesitatea extinderii unui astfel de proiect. Segolene Royal consideră că șoselele solare reprezintă viitorul. Tocmai de aceea, ea punctează că argumentul costurilor mult prea ridicate nu trebuie luat în calcul.

Actualmente, șoseaua se află într-o perioadă de teste pentru a-i fi observată sustenabilitatea și eficiența. Logica pe care funcționează șoseaua este, la nivel teoretic, destul de simplă. Proprietățile aderente ale carosabilului vor rămâne neschimbate. Zona de noutate apare în componența asfaltului unde vor fi plasate panouri foto-voltaice care să capteze energia solară. Astfel de șosele ar urma să fie conectate la rețeaua națională de energie pentru a fi verificată capacitatea lor de funcționare.

Citește și: Sfaturi celebre ale lui Steve Jobs

Primul metru de șosea solară a fost turnat pe o stradă din orașul Tourouvre, care se află în departamentul Orne. Rămâne de văzut dacă o astfel de tehnologie va continua să se extindă, dar un lucru este sigur. Viitorul este mai aproape decât pare.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top