Știri

Primăria București va plăti 6 milioane de lei pentru o statuie cu Prințul Rainier de Monaco

Primăria București va plăti 6 milioane de lei pentru o statuie cu Prințul Rainier al III-lea de Monaco, ce va fi amplasată în Parcul Circului, din Capitală.

Proiectul statuii prințului Rainier de Monaco a fost aprobată de Primăria Capitalei în anul 2011, pe când primar general era Sorin Oprescu. Inițiativa pentru construirea statuii a venit partea Guvernului Boc, printr-o hotărâre de Guvern din același an.

Monumentul este aproape finalizat și va fi amplasat în acest an în zona din parcul Circului. Ansamblul monumental va cuprinde și alte șapte statui de bronz în mărime naturală, ce vor reprezenta numere de circ, informeaza stirileprotv.ro.

Prințul Rainier a condus Principatul Monaco aproape 56 de ani și organiza un renumit Festival de Circ.

Creatorul ansamblului statuar este sculptorul Ionel Stoicescu

Ansamblul statuar va scoate 6 milioane de lei din buzunarele Primăriei Capitalei. Creatorul acestora este artistul Ionel Stoicescu, un apropiat al autorităților bucureștene. El a realizat bustul lui Mihai Eminescu, amplasat în 2003 în Parcul Național și bustul lui Caragiale, amplasat în 2002 în Parcul Motodrom.

Stoicescu a realizat și monumentul părinților Uniunii Europene, format din 12 portrete de bronz și inaugurat pe 9 mai 2006. Între timp, această zonă din parcul Herăstrău a devenit cunoscută drept „La căpățâni”.

Prințul Rainier al III-lea de Monaco a condus principatul timp de 56 de ani. El a fost căsătorit cu actrița Grace Kelley și au avut trei copii: Albert, actualul Prinț de Monaco, Caroline și Stephanie.

Citește și: Donald Trump, umilit. Cum arata statuia nud a candidatului la Casa Alba

În București vor mai apărea o mulțime de statui. Primăria a comandat  o statuie dedicată lui Constantin Brâncoveanu și un bust al lui Vlad Țepeș, care vor costa împreună 4,4 milioane de lei.

Autoritățile vor plăti și o jumătate de milion de lei pentru recondiționarea Ansamblului statuar Caragialiana, inaugurat în urmă cu doar 6 ani, cu 5,5 milioane lei.

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More