Înmormântarea Regelui Mihai a fost prilej de neînţelegeri şi tensiuni în Familia Regală. Fostului principe Nicolae nu i-a fost permis să călătorească cu trenul regal alături de sicriul cu trupul neînsufleţit al bunicului său.
Aceste lucru l-a întristat şi l-a făcut să se simtă nedreptăţit.
Avocatul fostului principe Nicolae a acordat un interviu în care a vorbit despre hotărârea lui Nicolae de a-şi revendica titlurile de care a fost deposedat în august 2015.
„Cei din Casa Regală au arătat o deschidere către Nicolae, acceptându-l acolo unde îi este locul, la ceremonialul funerar.
După ce nu i-a fost îngăduit să-şi vadă bunicul pe patul de moarte timp de zece minute, măcar la catafalc să-i poată fi alături pentru a-şi lua rămas bun aşa cum se cuvine.
Doreşte să fie reintegrat în Familia Regală. Decretul de înlăturare nu i-a fost comunicat în original. El nu a semnat declaraţia de acceptare de înlăturare de la succesiune. Se încearcă discreditarea sa.
Ceea ce fac ei nu prea este demn de Casa Regală. Asta se face în alte straturi sociale, dar Nicolae este dispus să revendice ceea ce-i aparţine de fapt”, a explicat Radu Enache, avocatul fostului principe Nicolae.
Citește și Detaliul care a trecut neobservat în timpul înmormântării Regelui Mihai. Ce a făcut Klaus Iohannis
Psihologul Cezar Laurențiu Cioc a analizat comportamentul personalităților care au fost prezente la înmormântarea Regelui Mihai I al României, ieri 16 decembrie 2017.
„Cu un cap mai înalt decât toată mulţimea şi de mână cu soţia sa, Carmen, preşedintele Klaus Iohannis a păşit în Palatul Victoria cu o expresie facială care nu trăda nimic din gândurile sau simţămintele preşedintelui. Protocolar, Iohannis a salutat personal capetele încoronate, apoi şi-a luat soţia de mână din nou.
A fost singurul personaj de la înmormântare care a ales să îşi tină soţia de mână. Este un gest de apropiere umană, de front comun, de “doi în unul”, care, deşi nu e protocolar sau specific vreunei case regale, simbolizează armonie şi drum comun.
Carmen Iohannis părea, la Palatul Regal, că îşi poate gestiona emoţiile. Era sobră, avea o atitudine serioasă şi oficială. Nu a durat mult însă. Spre Patriarhie, cu preşedintele de mână, Carmen Iohannis a izbucnit în plâns.
Regele Mihai a fost înmormântat astăzi, având parte la funeralii de o ceremonie fastuoasă organizată de Casa Regală a României!
Autoritățile române au făcut din pacate multe stângăcii în toată perioada de doliu, dorind parcă să uite că această țară trebuie să îi poarte un imens respect.
Regele Mihai a fost cunoscut pentru pasiunea sa pentru aviație și încă de la vârsta de 12 ani a avut parte de primul său zbor, în calitate de pasager.
În 1930 Regele Mihai a fost unul dintre susținătorii care au pus bazele înfințării Aeroclubului României, care este și astăzi în funcțiune.
Toată lumea se aștepta ca actuala conducere să organizeze un eveniment și ca Trenul Regal să fie însoțit de avioane ușoare în drumul spre Curtea de Arges, locul în care Regele Mihai a fost înmormântat.
Din păcate Aeroclubul României nu a organizat nici un eveniment și a ales să „uite” de membrul său fondator. Însă, doi piloți pasionați de zbor au organizat pe cont propriu un zbor în semn de respect și mulțumire pentru tot ce a făcut Majestatea sa.
Pentru aviația românească aceștia au escortat timp de câteva minute Trenul Regal.
Citește și Accident deosebit de GRAV în urma cu puţin timp în România. Sunt peste 20 de victime