Connect with us
Pro TV a șters clipul de promovare al României de pe Youtube

Știri

Pro TV a șters clipul de promovare al României de pe Youtube

Clipul de promovare al României a fost astăzi sters de pe Youtube după ce sistemul automat al platformei a detectat că acesta conține imagini de la Pro TV.

Ministerul a explicat ce s-a întamplat de fapt. Înainte ca Ministerul Turismului să publice pe Youtube clipul de promovare al României, Pro TV a difuzat știrea și încarcat jurnalul pe Youtube.

Platforma a sesizat automat ca este un conținut difuzat de Pro TV și a considerat că acesta este al televiziunii, prin urmare clipul a fost șters.

După câteva intervenții și clarificări trimise către Youtube clipul a fost repus la loc și acum este disponibil.

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a explicat printr-o intervenție la Realitatea TV că Pro TV a încărcat pe Youtube o știre care conținea imagini din clipul de promovare, iar sistemul de detectare al platformei a considerat că de fapt, Ministerul Turismului s-a folosit de imaginile care aveau copyright Pro TV, și nu invers.

Ministerul a clarificat situația, specificând faptul că „Ministerul Turismului deține toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României, nicio altă entitate nu are niciun drept de autor asupra imaginilor din film”.

În urma preluării filmului de către o televiziune în cadrul jurnalelor de știri, imaginile au fost postate pe contul de Youtube al respectivei instituții mass-media. Este procedura standard pentru o televiziune să încarce propriile știri cu drepturi de autor.

Din această cauză, în urma unei verificări automate realizate de Youtube, procedura standard în cazul tuturor video-urilor uploadate pe platformă, au fost identificate aceleași imagini în surse diferite. Automat, sistemul informatic a blocat, din eroare, materialul video-ul sursă și a menținut accesibil clipul care a preluat imagini de la sursă.

În urma unei notificări trimise către platforma video și către televiziunea care a încărcat știrea care prelua imagini din clipul de promovare, întreaga situație a fost deblocată. Ministerul Turismului deține toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României, nicio altă entitate nu are niciun drept de autor asupra imaginilor din film.”, a declarat Bogdan Trif, potrivit paginademedia.ro.

După solicitarea unui punct de vedere, Pro TV a răspuns:

„Pro TV nu a solicitat eliminarea de pe YouTube a clipului Ministerului Turismului. Clipul respectiv nu contine imagini ProTV. Stirile Pro TV au creat un material care prezenta clipul in cauza, fiind ulterior postat pe canalul propriu Pro TV. Sistemul de amprentare YouTube a blocat automat clipul Ministerului Turismului. Pro TV a sesizat YouTube, iar clipul in cauza a fost deblocat.”

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top