Procurorii au luat decizia în legătură cu Magdalena Șerban: Criminala de la metrou, trimisă în judecată

14.05.2018
Procurorii au luat decizia în legătură cu Magdalena Șerban: Criminala de la metrou, trimisă în judecată

Magdalena Șerban, femeia care a împins-o pe tânăra Alina Ciucu în fața metroului, la stația Dristor 1, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv. Ea este acuzată de tentativă de omor și omor calificat, transmite Parchetul Tribunalului București.

Procurorii notează în rechizitoriul transmis instanţei că, la data de 12 decembrie 2017, în jurul orei 15,35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, Magdalena Şerban a împins o femeie de două ori, spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai urma să oprească şi de a-i suprima astfel viaţa.

În aceeaşi zi, în jurul orei 19,54, după ce săvârşise infracţiunea de tentativă de omor descrisă mai sus, în timp ce se afla în staţia de metrou Dristor 1, Şerban a împins-o pe Alina Ciucu spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul.

Urmare a acestor acţiuni, Alina Ciucu a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a suferit leziuni traumatice care i-au provocat decesul, indică procurorii.

Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Tribunalului Bucureşti. Decizia vine oarecum ca o răsturnare de situație, întrucât multă vreme s-a vehiculat informația conform căreia aceasta nu ar fi avut discernământ în momentul comiterii faptei și nu ar fi putut fi trasă la răspundere în fața legii.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului.

Citește și: Declarația unui pasager din vagonul care a lovit-o pe Alina: “Am simțit …”

Raportul psihiatric a durat aproximativ 2 luni. În tot acest timp, Magdalena Şerban a fost supusă mai multor teste şi a ajuns de mai multe ori la Institutul de Medicină legală. S-a stabilit, în cele din urmă, că aceasta a avut discernământ când a comis faptele și că poate răspunde penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *