Connect with us
Procurorii CSM au admis cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr

Știri

Procurorii CSM au admis cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr

Secția pentru procurori a CSM a admis, joi, cererea procurorului general, Augustin Lazăr, de eliberare din funcție prin pensionare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Consiliu. Mandatul de procuror general al lui Lazăr expiră la finele lunii aprilie.

Surse din cadrul CSM au precizat, pentru MEDIAFAX, că Secția pentru procurori a admis, joi, cererea procurorului general de pensionare.

Augustin Lazăr a confirmat miercuri seară, pentru MEDIAFAX, că și-a depus cererea de pensionare, precizând totodată că mandatul său la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) expiră pe 27 aprilie.

Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat, iar săptămâna trecută a fost chiar intervievat de o comisie de la Ministerul Justiției condusă de Tudorel Toader, însă ulterior Toader a anunțat că niciunul dintre cei patru candidați nu au îndeplinit condițiile pentru a conduce Ministerul Public, așa că procedura a fost reluată.

Augustin Lazăr a fost acuzat, în ultima perioadă, că a refuzat de două ori eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip, închis la Aiud în anii 80. La vremea respectivă, Lazăr era procuror în Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud. Actualul procuror general a explicat că atribuțiile sale erau doar să constate dacă cei care cereau eliberarea condiționată și-au făcut fracția de pedeapsă, conform legii, și că nu decide eliberarea sau nu a deținuților.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top