Connect with us
Profesorul Rafila crede că școala va crește numărul de infectări cu noul virus

Știri

Profesorul Rafila crede că școala va crește numărul de infectări cu noul virus

Profesorul Alexandru Rafila este de părere că școala va crește numărul de infectări cu noul virus în rândul românilor. Rafila crede că numărul record de cazuri din prezent are legătură cu întoarcerea românilor din concediu. El spune că o nouă creștere se va înregistra în 10, maxim 15 zile. Atunci vom ști sigur care este impactul pe care îl are deschiderea școlii asupra evoluției infectărilor cu noul virus.

Rafila crede că școala va crește numărul de infectări

Alexandru Rafila a declarat că recenta creștere a numărului de cazuri de infectăre cu noul virus are legătură cu întoarcerea românilor din concediu. În acest context, profesorul Rafila a precizat că în următoarele 10-15 zile se va vedea în statistici și și impactul pe care deschiderea școlilor îl are asupra crizei sanitare cauzate de virusul mortal.

Rafila a mai spus că nu îi place să facă aprecieri legate de cifre și că îl interesează trendul. Dacă este ascendent, trebuie văzut ce măsuri se pot lua pentru a duce la scăderea trendului. El a declarat că nu trebuie să intrăm în panică și că vor exista mereu zile în care vor fi mai multe cazuri pozitive.

„Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra un număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Măsuri stricte pentru elevi

Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au trasat o serie de măsuri pe care elevii trebuie să le respecte în acest nou an școlar. Masca de protecție este un must have, în primul rând în sala de clasă. Elevii trebuie să aibă mai multe măști de protecție la el, de unică folosință, sau reutilizabile. Ei trebuie să fie atenți să își spele mâinile, sau să le dezinfecteze când este cazul. Nu au voie să își schimbe locul în bănci, și nici să atingă lucrurile colegilor. Distanța socială trebuie păstrată atât în clasă, cât și pe holul și în curtea școlii.

De asemenea, foarte importantă este și conduita elevilor pe drumul spre și dinspre școală. Dacă folosesc mijloace de transport în comun, este obligatoriu să poarte mască de protecție. Imediat după ce coboară din mijlocul de transport, trebuie să își dezinfecteze mâinile.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top