Connect with us
Profesorul Universitar Doctor Emil Molcuț a murit. 61 de ani la catedra de Drept Roman

Știri

Profesorul Universitar Doctor Emil Molcuț a murit. 61 de ani la catedra de Drept Roman

Profesorul Universitar Doctor Emil Molcuț a murit pe 10 martie 2021. În vârstă de 80 de ani respectatul profesor s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate. 61 de ani și i-a petrecut cumulat la catedra de Drept Roman a Universității din București, Universității Titu Maiorescu și Universitații Nicoale Titulescu, transmite faxnews.ro.

Doctor în Drept al Universităţii din Bucureşti, cu teza de doctorat „Dialectica formei şi conţinutului proprietăţii în dreptul roman”, conducător de doctorat Acad. prof. univ. dr. Ioan Ceterchi

Profesul Universitar Doctor Emil Molcuț era extrem de apreciat de toate generațiile de stundeți care au avut onoarea ca domnia sa să le fie profesor.

Cu perseverență încredibilă și o energie deosebită studenții din anul întâi al Facultăților de Drept, de la Universtatea Nicolae Titulescu și Universitatea Titu Maiorescu, primeau informații prețioase despre materia Dreptului Roman și Istoria Statului și Dreptului Românesc.

De mai bine de 3 luni profesorul Emil Molcuț nu a mai fost văzut de studenți la cursurile sale, acestea fiind preluate și predate de Lectorul Universitar Monica Axente în cazul Universității Nicolae Titulescu.

Cine a fost Profesorul Universitar Doctor Emil Molcuț?

Cine a fost Profesorul Universitar Doctor Emil Molcuț?
Cine a fost Profesorul Universitar Doctor Emil Molcuț?

Născut la data de 13 septembrie 1940, domnul profesor universitar doctor Emil Molcuţ a absolvit cursurile liceale în anul 1957 în municipiul Timişoara în cadrul liceului „Victor Babeş”. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 1961.
În anul 1978 a absolvit cursurile şcolii doctorale din cadrul Universităţii din Bucureşti, obţinând titlul de doctor.

Activitatea didactică domnul profesor univ. dr. Emil Molcuţ a început-o în anul 1961, în cadrul Universităţii din Bucureşti, având funcţia de preparator universitar. A parcurs apoi toate treptele universitare, obţinând titlul de profesor universitar doctor în anul 1992, pe care îl deţine şi în prezent.

Domnul profesor universitar doctor Emil Molcuţ a publicat peste 30 de cărţi, monografii, materiale de studii, 24 de Articole publicate în reviste cu ISBN şi a participat la 40 de conferinţe interne.

În prezent lucrează la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” ca titular şi la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu ca asociat în cadrul Catedrei de ştiinţe penale şi drept public, contribuind la dezvoltarea teoretică a conceptelor, instituţiilor şi fundamentelor dreptului roman.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top