Vești proaste pentru românii care nu vor să muncească. Ce se întâmplă cu ajutorul social

29.05.2017
Vești proaste pentru românii care nu vor să muncească. Ce se întâmplă cu ajutorul social

Vești proaste pentru românii care nu vor să muncească. Un deputat liberal propune ca aceia care sunt apți de muncă, dar refuză să se angajeze, să rămână fără ajutor social.

Deputatul PNL Florin Roman anunţă că a depus la Parlament un proiect de modificare a Legii 416/2001, astfel ca refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea venitului minim garantat, scrie News.ro.

”În România ne confruntăm cu o situaţie paradoxală: avem nevoie de forţă de muncă, dar mulţi dintre cei apţi de muncă stau cu mâna întinsă, aşteptând lună de lună ajutorul social oferit de stat sub forma venitului minim garantat”, afirmă deputatul PNL, citat într-un comunicat.

El menţionează că, potrivit legii în vigoare, ”persoanele apte de muncă, care nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi, se iau în considerare la stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai dacă fac dovada faptului că sunt în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, pentru încadrare în muncă şi nu au refuzat un loc de muncă ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de aceste agenţii”.

”Practica ne demonstrează că majoritatea celor care primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului”, spune Florin Roman.

În România, actuala legislație permite asistaților sociali să refuze de trei ori un loc de muncă. Conform deputatutului liberal, în țara noastră sunt circa 25.000 de persoane care beneficiază de  peste zece ani de zile de ajutor social.

Citește și: Ministrul Muncii, precizări despre legea salarizării unitare și cum va afecta pensiile și salariile
Citește și: Anunț crucial pentru pensiile românilor! Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp