Connect with us
Protest Diasporă: A treia de proteste în Piața Victoriei

Știri

Protest Diasporă: A treia de manifestații în Piața Victoriei

Un nou protest în Piața Victoriei este anunțat pentru duminică seară, pe rețelele de socializare. Noaptea trecută au avut loc proteste în mai multe zone din țară. Oameni au ieșit în stradă și au scandat nemulțumirile față de executiv.

UPDATE 18:40  Grupul “Corupția ucide” a anunțat pe pagina de Facebook organizarea unui nou protest pentru duminică, în Piața Victoriei, începând cu ora 18:00.

Evenimentul, intitulat “Nu cedăm”, este insoțit de un mesaj din partea organizatorilor, care precizează “că rămânem în stradă până la căderea Guvernului Dăncilă”.

Dacă vineri seara au fost ciocniri violente între forțele de ordine și anumite grupuri de persoane, seara trecută totul a decurs bine. La începutul protestului oamenii s-au așezat pe asfalt. Totul pentru a le arăta jandarmilor că vor un protest pașnic, fără violențe.

Nici cei care fac parte din galeriile de fotbal nu și-au mai făcut apariția în Piața Victoriei. Sunt anchete în desfășurare, au fost făcute și primele rețineri în cazul femeii-jandarm care a fost bătută cu bestialitate.

Cei care au fost reținuți urmează să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Un nou protest anti-guvernamental este anunţat să aibă loc duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a treia zi consecutiv.

Manifestaţia a fost anunţată pe Facebook, iar participanţii la protest spun că nu vor pleca din faţa Guvernului până când actualul Executiv nu îşi dă demisia.

Aceasta ar fi a treia zi de protest consecutiv

Zeci de mii de oameni au cerut demisia Guvernului şi sâmbătă. Protestul s-a desfăşurat paşnic, oamenii au scandat „Demisia” şi „Nu vă fie frică, românii se ridică”, au suflat în vuvuzele şi au agitat steaguri, iar unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor.

La manifestaţie au participat şi membri PNL, printre care Ludovic Orban.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind duse la spital, însă fără să fie vorba de agresiuni.

Citește și UPDATE Piața Victoriei, a doua zi de proteste. Oamenii s-au așezat pe șosea

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seară şi în mai multe oraşe din ţară – la Iaşi au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni, la Timişoara au fost peste 8.000 de manifestanţi, iar la Sibiu aproximativ 5.000.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top