Știri

Protest în București miercuri, după aprobarea amendamentelor privind grațierea corupților

Un protest este anunțat miercuri în București, începând cu ora 19.00, după ce amendamentul privind grațierea corupților a trecut de Comisia Juridică din Senat.

„Ne vedem la Victoriei pentru că acela a rămas punctul de reper. Acolo știm că ne-am întâlnit. Dar imediat ce vom fi suficient de mulți (și sperăm ca duminică să fim foarte mulți) vom merge spre Parlament, care e ținta principală a protestului. Nu ne întrebați de ce acolo și de ce nu dincolo, vom merge oricând unde vreți. Important e să fim mulți.  Așa că mai bine întrebați-vă prietenii dacă ies acum în Stradă”, se menționează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Reamintim că azi comisia juridică a Senatului a adoptat, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Citește și: Ultima oră: Grațierea corupților, aprobată în Comisia Juridică de PSD-ALDE

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More