Connect with us
Proteste 9 februarie: Noi proteste au loc joi în Piața Victoriei și la Palatul Cotroceni. Unii sunt susținătorii Guvernului, alții cer demisia Executivului.

Știri

Proteste 9 februarie – Noi manifestații la Cotroceni și Piața Victoriei VIDEO

Proteste 9 februarie: S-au organizat noi manifestații de protest la Palatul Cotroceni și în Piața Victoriei.

Update, ora 23.00: S-a încheiat protestul din fața sediului Guvernului.

Update, ora 21.06: La Cotroceni, protestul s-a încheiat.

Update, ora 20.57:  Aproximativ 3.000 oameni au ieșit în stradă și în alte orașe ale țării, precum Galați, Iași, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brașov pentru a cere demisia Guvernului.

La Galaţi, un tânăr a adus termosuri cu apă fierbinte şi le-a împărţit plicuri de ceai oamenilor. În jur de 5000 de oameni sunt acum în Piața Victoriei.

Update, ora 20.22: Numărul protestatarilor din Piață a ajuns la circa 3000. Un banner uriaș pe care scrie „Respectăm votul dat. Cerem guvern nou, competent și curat” a fost întins în Piață.

În jurul orei, 19.00, câteva sute de oameni au ieșit să protesteze în Piața Victoriei din Capitală, dar foarte probabil numărul lor va crește.

Pe pancartele din piaţă se pot citi mesajele:”#rezistăm”,”Rezistenţa devine datorie”, „Îndrăzneşte să crezi. Noi suntem generaţia care o să vă schimbe”,”Nu pot ei minţi cât putem noi gândi”, „Jos Guvernul”.

Unii protestatari flutură steaguri ale României, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite. Oamenii scandează contra Guvernului Grindeanu și spun că demisia lui Florin Iordache nu este suficientă.

Citește și: Ana Birchall, interimar la ministerul Justiției

Incident la Protestul de la Cotroceni


Proteste împotriva lui Klaus Iohannis au loc și la Cotroceni. În jur de 300 de oameni scandau contra șefului statului în jurul orei 19.00

Manifestația a fost marcată și de un incident. Unei femei i s-a făcut rău și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a o duce la ambulanța SMURD aflată în apropiere. Femeia a fost transportată de urgență la spitalul Universitar din Capitală.

Ieri, președintele Klaus Iohannis a ieșit pentru a discuta cu protestatarii de la Cotroceni. Aceștia l-au huiduit și au refuzat ceaiul oferit de Administrația Prezidențială.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top