Connect with us
Au loc proteste duminică, 29 ianuarie, în București și mai multe orașe din țară și străinătate contra ordonanțelor privind grațierea și codul penal.

Știri

Proteste duminică, 29 ianuarie, în București și alte orașe. Zeci de mii de oameni în stradă VIDEO

Mai multe proteste au avut loc duminică, 29 ianuarie, împotriva ordonanțelor privind grațierea și modificarea Codului Penal. Zeci de mii de oameni au manifestat pe străzi în București și marile orașe ale țării. VIDEO și FOTO în articol.

Cronologia evenimentelor

Update, ora 21.43: Doar câteva sute de protestatari au rămas în Piață. Oamenii se îndreaptă către casele lor. Stația de la Victoriei a fost aglomerată.

Update, ora 21.20: S-a terminat protestul și la Iași. Mai mult de 3000 de oameni (estimări neoficiale) au manifestat pașnic.În București, oamenii încep să părăsească Piața Victoriei.

Inițial se anunțase că protestatarii ar urma să meargă la sediul PSD, dar se pare că s-a renunțat la această idee.

Update, ora 21.09: Conform Realitatea TV, jandarmii au anunțat un număr de 50.000 de oameni în Piața Victoriei, în jurul orei 20.30.

Update, ora 21.02: Protestele s-au terminat la Cluj și la Timișoara, fără incidente. În jur de 10 mii de oameni au ieșit în stradă la Cluj și aproximativ 6000 în Timișoara (estimări oferite de news.ro).

Update, ora 20.47: Conform unor estimări neoficiale, în toată țara au ieșit peste 100 de mii de oameni la protest. În București, oamenii se pregătesc să meargă la sediul PSD, susțin unele surse! Circulația a fost blocată în Piața Victoriei. Jandarmii au făcut un cordon pe drumul către sediul partidului social-democrat.

Update, ora 20.42: O imagine cu cei care au venit la protest în Piața Victoriei (captură Realitatea TV).

Update, ora 20.40: Protestul din Sibiu, la care au participat în jur de 5 mii de oameni s-a încheiat fără incidente.

Update, ora 20.33: Piața Victoriei este plină de oameni! Protestatarii ar urma să meargă și la sediul PSD, ca și duminica trecută.

Update, ora 20.25: Protestatarii au ajuns la sediul Guvernului și scandează „DNA, să vină să vă ia”!

Update, ora 20.18: Câteva imagini de la protestele din țară! Conform unor estimări neoficiale, în București, numărul protestatarilor a ajuns la circa 35 – 40 de mii.

Update, ora 20.14: Se estimează că în toată țara au ieșit în stradă în jur de 80.000 de oameni! În București, manifestanții ajung în aceste momente în fața Guvernului.

Update, ora 19.57: Mii de oameni au ieșit în stradă și în marile municipii ale țării: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Buzau, Cluj, Timisoara, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Deva, Focsani, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Satu Mare, Alexandria, Turda Targu Jiu si Ramnicu Valcea.

În București, se scandează „Dragnea nu uita, te asteapta Laura”.

Update, ora 19.42: Protestatarii au huiduit copios carul de transmisie al Antena 3.

Update, ora 19.34: Numărul protestatarilor din București este estimat la 30.000 (neoficial). Manifestanții se îndreaptă către sediul Guvernului.

Update, ora 19.30: Manifestanții i-au cerut demisia lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Update, ora 19.28: Reacția lui Sorin Grideanu, după proteste: Respect această opinie, dar…

Update, ora 19.18: În București, oamenii au trecut pe la sediile CNA și ale Ministerului Justiției. Protestatarii au scandat contra ministrului Florin Iordache și „Aţi minţit poporul cu televizorul”. Oamenii merg către sediul Avocatului Poporului.

Update, ora 19.00: Românii au ieșit în stradă contra ordonanței privind grațierea și  modificarea codului penal și la Paris și Bruxelles. În București, se strigă „Antena 3, niște derbedei”.

Manifestanții acuză posturile de televiziune Antena 3 și România TV că sunt partizane PSD-ului.

Update, ora 18.56: Sunt sute de oameni în stradă și la Arad și Timișoara. Numărul celor din București a urcat la circa 20 de mii de persoane (estimări neoficiale).

Update, ora 18.45: Sunt proteste și la Iași, unde se estimează că sunt în jur de 1500 de oameni în stradă.

Update, ora 18.42: Protestatarii au ajuns până în Piața Unirii. Conform estimărilor neoficiale sunt între 15.000 și 18.000 de oameni în stradă în Capitală.

Update, ora 18.35: Manifestanții scandează: „Fără Grațiere”.

Update, ora 18.30: Jandarmeria nu a comunicat un număr oficial al protestatarilor. Se estimează, însă, că sunt peste 11.000 de oameni. De asemenea, se estimează că și la Cluj Napoca au ieșit în mare număr, circa 10 mii.

Update, ora 18.14: LIVE DE LA PROTESTE! Conform unor estimari neoficiale, sunt in jur de 10.000 de oameni in stradă în București! Manifestanții au pornit in mars! Protestatarii îi îndeamnă pe cei care stau în casă să iasă alături de ei la protest. S-au scandat și lozinci anti PSD, precum „Dragnea, nu uita, România nu a ta” sau „PSD, ciuma Roșie”

Manifestanții au scandat și împotriva postului de televiziune Antena 3.

Update, ora 18.06: Oamenii continuă să vină la protest. Se estimează că sunt în jur de 7000 de oameni în Capitală și 20.000 în toată țara. Aceștia plănuiesc să treacă pe la sediile CNA, Ministerului Justiției și Avocatului Poporului.

Update, ora 18.00: Sunt în jur de 5000 de oameni în Piața Universității la momentul transmiterii aceștei știri. Oamenii cer demisia ministrului Justiției Florin Iordache. Circulația a fost oprită în centrul Capitalei. Reporterii Huff.ro vor transmite în direct în câteva minute LIVE VIDEO de la proteste!

Update, ora 17.24: La această oră, sunt în jur de 400 de oameni în Piața Universității. Protestatarii poartă cu ei pancarte pe care scrie Demonstranţii poartă pancarte pe care scrie „Referendum”, „Vrem democraţie cu hoţii la puşcărie”, „Dragnea se crede barosan/Se vrea sultan ca Erdogan”.

Captura Digi @4

Știre inițială

Sunt așteptați manifestanți în București și alte 19 orașe din țară, dar și în Diaspora (Paris, Londra, Bruxelles). Protestele au loc cu o zi înainte de dezbaterea organizată de Ministerul Justiției pe tema celor două ordonanțe.

Protestatarii din Capitală spun că vor să treacă pe la Guvern, Ministerul Justiției, CNA și sediul Avocatului Poporului.

„Ne strângem la Universitate duminică începând cu ora 17.00. Am observat că unele televiziuni manipulează fără ruşine, iar CNA-ul nu îşi face treaba. Este momentul să îi vizităm. Apoi mergem la Ministerul Justitei, iar pe drum, ne vizităm avocatul. Avem un avocat al poporului care nu lucrează pentru noi. Îl vrem plecat. La final, mergem la guvern”, se arată într-un anunţ pe Facebook.

Citește și: CSM a dat aviz negativ pentru grațiere și modificarea Codului Penal

Proteste duminică, 29 ianuarie: Unde se protestează și câți oameni ies la protest

În jur de 10.000 de oameni și-au anunțat intenția de a protesta până acum. Manifestațiile vor fi organizate în România la București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Alexandria, Turda şi Râmnicu Vâlcea.

Citește și: ohannis a discutat cu președintele CEDO. Concluziile despre grațiere și condițiile din închisori

Duminica, trecută, în jur de 28.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta contra ordonanțelor Guvernului Grindeanu privind grațierea și modificarea Codului Penal. Printre ei s-a aflat și președintele Klaus Iohannis.

1 Comment

1 Comment

  1. ISAURA

    2017-01-29T23:52:13+02:00 at 23:52

    FARA GRATIERE A DEVALIZATORILOR CE AU DOSARE IN CURS SAU RECURS CA BICA,CRINUTA, BLONDUTA, PONTU CEL TARE, LIVIUS CEL mare, …………………………….. ca intr-o minune vine judecata de apoi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top