Connect with us
PSD îl somează pe Iohannis să prelungească starea de urgență cu 3 zile

Știri

PSD îl somează pe Iohannis să prelungească starea de urgență cu 3 zile

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a informat joi că avem „o singură soluție reală, constituţională şi funcţională” pentru a evita vidul legislativ de 3 zile. Dacă nu se va acționa rapid, românii vor avea 3 zile în care restricțiie nu se vor mai respecta, iar abaterile nu vor fi sancționate conform legii. Soluția se află la președintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.

PSD îl somează pe Iohannis să prelungească starea de urgență cu 3 zile

Lucian Romașcanu a declarat următoarele într-o conferință de presă la sediul central PSD:

„Ne pregătim să întâmpinăm, la sfârşitul acestei săptămâni, zilele prostiei Guvernului PNL. După cum ştiţi, deşi exista mesajul preşedintelui Iohannis în spaţiul public de peste 20 de zile, cum că începând cu 15 mai se va înceta starea de urgenţă, Guvernul nu a fost în stare până în ceasul al doisprezecelea să vină cu un act normativ care să statueze legal starea de alertă. Într-un final, Guvernul recunoaşte că a greşit şi încearcă să repare această uriaşă prostie pe care a făcut-o, singura problemă pe care o au este că trebuie să repare legal şi constituţional această prostie şi nu să vină iarăşi cu un act normativ care să fie contestabil sau atacabil.(…)

Pe fond, există o singură soluţie reală, constituţională şi funcţională, din ceea ce am aflat şi noi de la specialiştii în drept constituţional, şi aceasta se află doar la preşedintele Iohannis. Îl aşteptăm să iasă şi să propună ceea ce trebuie propus, pentru a nu avea aceste trei zile neacoperite de un cadru legislativ.”

Când a fost întrebat dacă PSD îi cere direct președintelui să prelungească starea de urgență din prezent pentru a evita vidul legislativ de 3 zile, aceasta a răspuns:

„Dumnealui ştie mai bine. Nu vrem să fim consultanţii constituţionali ai preşedintelui, dar are măsuri la dispoziţie pentru a acoperi aceste trei zile de vid legislativ. Orice altă măsură este neacoperitoare sau ilegală. O stare de alertă dată prin hotărâre de Guvern, conform hotărârii Curţii Constituţionale, nu acoperă limitările de drepturi şi o ordonanţă de urgenţă este neconstituţională”.

1 Comment

1 Comment

  1. CIPRIAN DOLTU

    2020-05-20T22:18:31+03:00 at 22:18

    CE TUPEU IMENS ARE PSD UL ASTA.N A U FACUT NIMIC ATATIA ANI CAT AU FOST LA PUTERE SI ACUM NU I LASA NICI PE ASTIA SA FACA CEVA.POATE OAMENII SE VOR TREZI SI IMPREUNA VOM LUPTA IMPOTRIVA ACESTUI PSD CARE SI BATE JOC DE TARA SA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top