Connect with us
Radu Tudor ne dă o veste bună: primul medicament cu rezultate certe pentru coronavirus

Știri

Radu Tudor ne dă o veste bună: primul medicament cu rezultate certe pentru coronavirus

Institutele de sănătate americane – NIH au condus un studiu clinic guvernamental prin care au arătat că medicamentul Remdesivir are rezultate bune.

Radu Tudor ne dă o veste bună: primul medicament cu rezultate certe pentru coronavirus

Astfel, pacienții care au fost tratați cu medicamentul antiviral Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai scurtă cu 31% decât cei cu tratament obișnuit.

”Laboratorul Gilead a anunţat că Remdesivir a ajutat la îmbunătăţirea şanselor de vindecare ale pacienţilor bolnavi de COVID-19, studiul gestionat de autorităţile guvernamentale oferind date suplimentare care sugerează că medicamentul este mai eficace dacă este administrat la începutul infecţiei.

Compania a oferit totodată date referitoare la un studiu pe care l-a efectuat în zeci de centre medicale, care nu compară utilizarea remdesivir cu placebo. Potrivit Gilead, în acest studiu 62% dintre pacienţii tratat devreme cu Remdesivir au fost externaţi din spitale, comparativ cu 49% în cazul pacienţilor trataţi mai târziu pe parcursul bolii”, spune Radu Tudor pe blogul propriu.

Laboratorul Gilead a mai menționat că medicamentul este mai eficace dacă este administrat la un stadiu incipient al infecției, decât mai târziu. Cifrele nu mint, de aceea 62% dintre pacienții în stadiu incipient au fost externați, pe când cei 49% tratați mai târziu au ieșit mai târziu.

Studiul a vizat 397 pacienți pe o perioadă de 5, respectiv 10 zile pentru pacienți cu simptome severe ale bolii.

“Studiul demonstrează posibilitatea ca unii pacieni să fie trataţi timp ce cinci zile, ceea ce poate mări semnificativ numărul pacienilor care vor putea fi trataţi cu stocurile actuale de remdesivir”, a spus Merdad Parsey, director medical la Gilead Sciences.

De asemenea, încă un medic a confirmat importanța acestui medicament.

”Datele arată că Remdesivir are un efect pozitiv semnificativ în diminuarea perioadei de recuperare. Acest lucru este foarte important”, a declarat Fauci reporterilor la Casa Albă.

De altfel, Fauci a mai menționat:

”FDA colaborează cu Gilead în acest moment pentru a stabili mecanismele prin care tratamentul va fi disponibil pentru cei care au nevoie de el.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top