Connect with us
Andreea Marin răspunde dur declarațiilor ministrului Muncii

Vedete

Andreea Marin răspunde dur declarațiilor ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a criticat comunitatea din România, mai ales ONG-urile care nu ar fi ajutat prea mult comunitatea medicală. Andreea Marin nu a putut să suporte aceste acuzații și a răspuns dur ministrului, dar și altor oficiali ai statului român.

Andreea Marin răspunde dur declarațiilor ministrului Muncii

În ultima vreme, Andreea Marin a făcut tot posibilul să strângă fonduri prin intermediul fundației pe care o conduce. A strâns atât fonduri, cât și materiale pe care să le ofere românilor loviți puternic de pandemia de Covid-19, dar spitalelor.

În condițiile în care s-a implicat activ în oferirea de sprijin cadrelor din linia întâi și a oamenilor infectați, Andreea a fost ofensată de declarațiile ministrului Muncii.

Mesajul ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru a fost următorul:

“Din păcate, ajutorul din comunitate, inclusiv prin aportul entităților neguvernamentale, a fost firav. (…) Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: până în acest punct, Guvernul, alături de Președintele Iohannis, au gestionat singuri criza.” 

Andreea Marin a răspuns dur acestui comentariu nepotrivit și total neadevărat. I-a adus aminte ministrului că voluntari fără vreo funcție în stat sau salariu și-au dedicat 14-16 ore pe zi pentru a ajuta. Voluntarii nu au ținut cont că este weekend sau că au familii acasă. Aceasta a întrebat retoric:

“La minister, salariul merge, nu-i aşa?”

De asemenea, vedeta i-a amintit ministrului că nici Ministerul Muncii, nici alte ministere nu au ajutat ONG-urile în această perioadă. Nici măcar nu le pun la dispoziție informații utile despre cum ar putea ajuta oamenii care au nevoie.

Mai mult, când e vorba de lansarea spitalului construit în 19 zile de către civili, oficialii Klaus Iohannis, Raed Arafat și altii au stat departe de cei care au ridicat construcția acestei unități.

Mesajul Andreei Marin pe Facebook:

„Iată de unde a pornit nevoia de cuantificare a sprijinului ONG – urilor (nu „oNEgeurilor”, domnule președinte Klaus Iohannis) in aceasta perioada de criza: de la declarația unui membru al Guvernului, doamna ministru al muncii, Violeta Alexandru, nu scăpată din graba, ci scrisa negru pe alb pe pagina sa de facebook, gândită, asumată.

Suna astfel: „Din păcate, ajutorul din comunitate, inclusiv prin aportul entităților neguvernamentale, a fost firav. Am văzut puține comunități mobilizate, punând laolaltă resurse și dorință de a lupta împreună (…) Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: până în acest punct, Guvernul, alături de Președintele Iohannis, au gestionat singuri criza. ”

Cu alte cuvinte, deși de 2 luni atat de mulți dintre noi punem umarul, atentie, FARA A FI OBLIGAȚI DE O FUNCȚIE ÎN STAT, FARA A FI PLĂTIȚI, PENTRU CA SUNTEM VOLUNTARI, deși ziua noastră de munca înseamnă 14-16 ore, voit, asumat, deși nu mai contează ca e weekend, ca nu avem timp de familii, de copiii noștri cât am putea și ca ne-am lăsat deoparte propria munca ce ne aducea un venit necesar traiului de zi cu zi (la minister, salariul merge, nu-i asa?), totuși… nu ne vedeti, doamna ministru. Efortul nostru vi se pare… „firav”. Atunci, sa va ajutam sa vedeți puțin mai bine. Desigur, daca aveți timp sa citiți. Știti ce va propun? Sa renunțați la o postare pe Facebook și sa dedicați acel timp citirii celor de mai jos.”

#NUfirav

„#NUfirav se poate numi initiativa corelarii informațiilor adunate de Asociatia pentru Relatii Comunitare de la mai bine de 80 de ONG-uri cu care colaborează și printre care se numără Fundația Prețuiește Viața (dar sunt multe alte organizații, firme, persoane care au ajutat la nivel individual în tara pe care nu le-ați observat, doamna ministru) și va invit sa vedem cam cât de „firav” am ajutat noi statul în aceasta perioadă.

Căci cât ne-a ajutat statul pe noi, am văzut deja. Cat a știut sa ne ofere informații de baza cerute de noi ca să putem tot noi sprijini, am văzut, de asemenea (va amintiți scrisoarea mea deschisa rămasă pana azi fără răspuns, adresata miniștrilor sănătății și afacerilor interne, nu puteați sa o fi ratat, preluata fiind de întreaga presa, nu-i asa?).”

Mesaj pentru oficialii din Parlament

„De asemenea, am văzut deja și de cât „respect” se bucura efortul nostru, și de cata „unitate” sunt în stare oficialitățile, începând cu președintele României, domnul Klaus Iohannis și secretarul de stat, domnul Raed Arafat, când la lansarea spitalului destinat bolnavilor Covid, construit în 19 zile de către societatea civila, au preferat sa meargă separat de noi, cu presa și televiziunile alături, sa nu-i incomodam apărând la tv pe lângă domniile lor cumva, ca și cum… pentru a apărea în presa punem noi suflet și munca, nu ca să lasam ceva bun în urma și ca să ajutam tot statul, sufocat de atâtea responsabilitati.

În 7500 de metri pătrați, cât are spitalul cel nou, nu a fost loc la deschidere și de cei care au strâns rândurile și au pus umărul la finalizarea lui. Voluntari, donatori, oameni cu initiativa și rezultate concrete. Nu am fost mulți si am venit și noi, dar mai târziu, a fost mare grija sa nu cumva sa ne intersectam. (Cine știe ce mai spune Marin cu gura ei sloboda, nu e mai bine sa nu riscam?  Lăsați, ca de data asta a spus-o mai aspru și mai bine Melania Medeleanu pe facebook-ul ei, felicitări pentru franchețe „firavei” voluntare de „oNEge”).”

Voi ce părere aveți despre această situație?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top