Connect with us
De ce nu s-a căsătorit niciodată Raed Arafat? Viața șefului SMURD

Știri

Raed Arafat: ”Este posibil să vedem și cifre mai mari. Oamenii nu prea respectă recomandările”

Raed Arafat a vorbit despre bilanțul zilei într-o intervenție scurtă la o emisiune de televiziune. Secretarul de stat a precizat că oamenii au început să nu mai respecte recomandările, așa că este posibil să apară cifre chiar și mai mari decât recordul de astăzi. Vă reamintim că azi s-au înregistrat 523 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, în România.

Raed Arafat: ”Este posibil să vedem și cifre mai mari. Oamenii nu prea respectă recomandările”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că recordul de noi infectări raportat sâmbătă de Grupul de comunicare Strategicăi, vine pe fondul unei relaxări a cetățenilor în ce privește distanțarea socială.

”Este clar că există o transmitere comunitară și este posibil să vedem și cifre mai mari (…) Observ că circulația din  nou a crescut ceea ce înseamnă că oamenii  nu prea respectă recomandările de a sta acasă. Singurul mod prin care putem control măcar parțial situația este să stăm acasă”, a declarat Raed Arafat, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Cu privire estimările pe care le fac experții, pe baza unor modele matematice, secretarul de stat susține că vârful epidemiei va fi în ultima decadă a lunii aprilie, dar acest lucru se poate schimba și în funcție de felul în care oamenii se comportă în această perioadă.

Ar fi păcat să stricăm lucrurile bune făcute printr-o relaxare în acest moment. Lucrurile nu s-au schimbat, dar nu  am trecut hopul. Situația este sub control, dar asta nu înseamnă că ne putem relaxa”, a subliniat Arafat.

Arafat nu este singurul care crede că cifrele vor crește în zilele următoare. Și medicul Alexandru Rafila este de părere că vom avea de acum mai multe cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

”Nu sunt cifre neașteptate, probabil o să continue așa timp de câteva săptămâni, cu excepția zilelor de weekend când se testează ceva mai puțin. În zona noastră este un trend crescător, decalat cu câteva săptămâni față de vestul Europei. Vârful îmbolnăvirilor va fi atins în ultima săptămână a lui aprilie după care, dacă vom  respecta măsurile de distanțare socială, ar putea să scadă și pe fondul încălzirii vremii”, crede Rafila.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Gheorghe

    2020-04-11T15:05:59+03:00 at 15:05

    Care oameni nu respecta, nesimtitule? Nu cumva cei pe care i-ati dus voi pe sest la aeroportul din Cluj?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top