Connect with us
Raed Arafat, o nouă reacție după scandalul înmormântării lui ÎPS Pimen

Știri

Raed Arafat, o nouă reacție după scandalul înmormântării lui ÎPS Pimen

Raed Arafat are un nou mesaj pentru toți cei care l-au criticat în ultimele zile. Multe persoane l-au condamnat pentru că a autoritzat ca înmormântarea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților să fie un eveniment cu mai mult de 1000 de persoane, în contextul pandemiei de coronavirus. Șeful DSU vrea să lămurească situația, așa că a postat un mesaj pe rețelele de socializare, prin a explicat totul.

Raed Arafat, o nouă reacție după scandalul înmormântării lui ÎPS Pimen

Arafat susține că nu a fost vorba despre o derogare pentru ca ÎPS Pimen să fie înmormântat în aceste condiții atât de controversate în ultimele zile. Șeful DSU susține că la nivelul INSP doar s-a aprobat o propunere și nu este sub nicio formă vorba de o derogare.

„Foarte multe discutii si „persoane indignate” de „derogarea” care as fi dat-o personal pentru funerariile parintelului Pimen. Din documentele de mai jos se poate observa ca adresa data de INSP si cea data de Centrul National de Comanda si Coordonare sunt aproape identice si nu se refera la derogari. In adresa INSP se spune clar cine ar putea da derogari, insa noi nu am dat derogari de la prevederile de distantare si cele de sanatate publica. Pe de alta parte si in adresa INSP si cea a CNCCI se mentioneaza acordul pentru oricare din variantele solicitate.”, a precizat Arafat.

Totodată, el a mai precizat că în solicitarea primită se specifica foarte clar că în interiorul bisericii numărul persoanelor va fi limitat la 5 concomitent. În mod evident, această regulă a fost complet ignorată la înmormântarea lui ÎPS Pimen.

„Orice adresa oficiala care deroga de la ceva incepe cu, sau include, sintagma „prin derogare de la …. „. Noi am aprobat o propunere care nu solicita derogari ci descria modul de desfasurare a activitatilor in aer liber precum si in interiorul bisericii Manastirii „Sf. Ioan cel Nou”. Solicitarea mentioneaza clar ca in interiorul bisericii numarul va fi limitat la cinci persoane prezente concomitent.”, a mai adăugat.

Raed Arafat susține că în situația în care s-au încălcat regulie și normele de distanțare socială, autoritățile ar fi trebuit să sancționeze persoanele în cauză.

„Daca in timpul desfasurarii activitatilor au fost incalcate regulile stabilite in privinta distantarii si a normelor de sanatate publica, atunci acest lucru se constata si se sanctioneaza de autoritatile care supravegheaza respectarea regulilor la fata locului.

Atacurile si denigrarile nu-si au locul in astfel de situatii, iar informarea publica trebuie sa se faca intr-un mod care nu lasa loc la interpretari. Sper ca documentele atasate sa clarifice aspectele ridicate de o parte din reprezentantii mass-media si de unele persoane pe retelele de socializare.”, a încheiat șeful DSU.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top