Connect with us
Un tricolor românesc a fost întins peste malurile Prutului, pentru a marca Centenarul Marii Uniri

Știri

Reacția VIOLENTĂ a președintelui DODON după ce un tricolor românesc a fost întins peste malurile Prutului, pentru a marca Centenarul Marii Uniri

Un tricolor românesc cu o lungime de 100 de metri a fost întins, duminică, peste cele două maluri ale Prutului, pentru a marca intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918, iar la eveniment au participat membri ai Platformei Unioniste Acţiunea 2012, relatează site-ul Radio Chișinău.

Câteva sute de oameni au participat la desfăşurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu din judeţul Vaslui.

„România n-a avut graniță la Prut!”, „Unire”, „Unitate națională”, „Jos hotarul de la Prut!”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” sunt câteva dintre mesajele scandate de unioniști la manifestație.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova.

Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus în repetate rânduri că o unire cu România nu poate fi admisă, reiterând ideea declarării în afara legii a cetățenilor care susțin lichidarea statalității Republicii Moldova.

Dodon s-a declarat îngrijorat de atitudinea premierului și a președintelui Parlamentului de la Chișinău, despre care șeful statului consideră că promovează o unire cu România.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

2 Comments

2 Comments

  1. Christian-Petru Balan

    2018-01-01T14:49:25+02:00 at 14:49

    DODONELULE, DE CE ȚI-E FRICĂ, NU SCAPI ! HABAR NU AI CE TE AȘTEAPTĂ ! MOSCOVA TE AȘTEAPTĂ CU DRAG ȘI GRĂBEȘTE-TE PÂNĂ CE NU S-OR RĂZGÂNDI ȘI CE DE-ACOLO ! (Nu este un comentariu duplicat, ci probabil asemănător cu cel scris de alte 25 de milioane de români de pe ambele maluri ale Prutului.)

  2. Christian-Petru Balan

    2018-01-01T14:46:19+02:00 at 14:46

    DODONELULE, DE CE ȚI-E FRICĂ, NU SCAPI ! HABAR NU AI CE TE AȘTEAPTĂ ! MOSCOVA TE AȘTEAPTĂ CU DRAG ȘI GRĂBEȘTE-TE PÂNĂ CE NU S-OR RĂZGÂNDI ȘI CE DE-ACOLO !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top