Connect with us
oscar-09092015

Știri

RECOMANDARE: 5 filme de Oscar pe care nu trebuie sa le ratezi

Orice persoana din domeniul filmului ravneste intreaga sa viata sa primeasca macar un premiu Oscar. Pentru unii acest vis nu se implineste niciodata, pentru altii insa…

Cinematografia mondiala are o istorie vasta, insa putine filme se pot bucura de un palmares bogat in premii Oscar. Iata care au fost cele mai apreciate filme ale momentului, pe care merita sa le vizionezi!

1. Titanic

Sursa foto: ilybon.netii.net

Sursa foto: ilybon.netii.net

In anul 1998, celebrul regizor James Cameron se bucura de un succes fulminant cu pelicula sa despre scufundarea controversatului vas Titanic. In acel an, filmul a primit nu mai putin de 11 premii Oscar. Pana atunci, Titanic devenise cea mai scumpa productie realizata vreodata ce ii avea in rolurile principale pe Leonardo DiCaprio si Cate Winslet.

2. The Lord of the Rings: The Return of the King

Sursa foto: pt.slideshare.net

Sursa foto: pt.slideshare.net

Fiecare film din trilogia ,,Stapanul inelelor” a avut nu mai putin de 3 ore de pelicula. Peter Jackson a ,,dat nastere” unui adevarat spectacol vizual, care a fost apreciat cu 11 premii Oscar. In rolurile principale ii puteti vedea pe actorii Sean Bean, Cate Blanchett si Orlando Bloom.

CITESTE SI: TOP 5 FILME CELEBRE INTERZISE IN DIVERSE TARI

3. Gone with the Wind

Sursa foto: leninimports.com

Sursa foto: leninimports.com

Cunoscut de publicul romanesc sub numele de ,,Pe aripile vantului”, lung metrajul lui Victor Fleming a avut-o in rol principal pe actrita Vivien Leigh in rolul tinerei Scarlett O’Hara. De-a lungul timpului fost vandut in intreaga lume in peste 30 de milioane de exemplare si a primit 8 premii Oscar.

4. On the Waterfront

Sursa foto: cinemaiesporreres.blogspot.com

Sursa foto: cinemaiesporreres.blogspot.com

In filmul regizat de Elia Kazan, Marlon Brando joaca rolul unui barbat care asista la uciderea unui docher. Filmul a fost rasplatit cu 8 premii Oscar.

5. Amadeus

Sursa foto: simbasible.com

Sursa foto: simbasible.com

Filmul biografic despre viata marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart in regia lui Milos Forman a primit in anul 1984 nu mai putin de 8 premii Oscar. Pelicula ecranizeaza antiteza dintre Mozart, un compozitor de geniu care insa nu se bucura de un mare succes, si Antonio Salieri, un cunoscut compozitor al vremurilor care ii face viata un cosmar lui Amadeus.

Aceasta a fost recomandarea noastra cinematografica din acest weekend. Care este ultimul film pe care l-ai vazut si te-a impresionat?

Sursa foto: radiotimisoara.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top