Connect with us
Record de frig la Bâlea Lac. Cea mai scăzută temperatură din ultimii 35 de ani

Știri

Record de frig la Bâlea Lac. Cea mai scăzută temperatură din ultimii 35 de ani

Record de temperatură scăzută la Bâlea Lac. Termometrele au înregistrat -21,5 grade Celsius. Este minima istorică înregistrată în cursul nopții de duminică spre luni, 18 ianuarie, la peste 2.000 de metri altitudine.

Record de temperatură scăzută la Bâlea Lac

A fost înregistrat un record de temperatură scăzută la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine. Anunțul a făcut de către purtătorul de cuvânt al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud de la Sibiu.

„Temperatura minimă a fost azi-noapte minus 21 cu 5 grade, la Balea Lac, (anterior – n.r.) am avut minus 19 cu 6 în 1986”, a explicat Narcisa Milian.

Potrivit Narcisei Milian, acesta este singurul record de temperatură negativă înregistrat în cursul nopții de duminică spre luni, din județul Sibiu.

În zona turistică Bâlea Lac se înregistrează luni, 18 ianuarie 2021, și cel mai mare strat de zăpadă din județul Sibiu, mai exact de 203 centimetri.

Prognoza meteo în România 18 ianuarie 2021

Potrivit meteorologilor, începutul de săptămână aduce vreme deosebit de rece, cu ger dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între -9 și -1 grad Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaților Orientali, până la -20 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înorări în cursul zilei în jumătatea nordică a țării, unde pe suprafețe mici va ninge slab, cu precădere în Transilvania, Moldova și la munte.

Vremea în Capitală

În Capitală, meteorologii anunță un cer variabil spre senin. Potrivit prognozei, maxima zilei nu va depăși -1 grad Celsius.

Vremea se va menține rece și marți, 19 ianuarie 2021 când maxima zilei va atinge -1 grad. Începând de miercuri se încălzește în București. Meteorologii anunță că temperatura maximă va ajunge până la 4 grade Celsius.

Informare meteorologică de ger

Până pe data de 20 ianuarie, la ora 10.00 este în vigoare o informare meteorologică de nopți și dimineți geroase. În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2021

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top