Connect with us

Știri

Referendum 2019 a fost validat! Rezultate Exit poll sondaje Curs și Avangarde

Rezultat Referendum 2019 a fost validat, deoarece prezența minimă de 30% a fost atinsă la ora 17. Astfel, dacă numărul de buletine de vot din urne reprezintă voturi corect exprimate, acesta va fi aplicat conform legislației în vigoare. Rezultate Exit Poll Avangarde și Curs Alegeri Europarlamentare 2019

Rezultate Referendum 2019 – Exit poll, sondaje Avangarde și Curs

Avangarde și Curs sunt două instituții de cercetare acreditate de BEC pentru a realiza rezultate de tip Exit Poll, la ieșirea de la urne. Conform Biroului Electoral Central, în acest moment peste 5.679.616 de români au votat la ora publicării acestui articol la Referendumul 2019. LIVE UPDATE | Rezultate Exit Poll Alegeri Europarlamentare și Referendum 2019 – PSD 29%, PNL 25%

Este important de menționat că datele oferite de sondaje NU reflectă și ce au rezultatele alegerilor Europarlamentare și Referendum din Diaspora.

Președintele României a cerut printr-un comunicat de presă prelungirea programului secțiilor de votare din străinătate și chiar și din România. Acesta își dorește ca toți Românii care s-au așezat la cozi să poată vota la ambele scrutinuri.

Rezultate Referendum – Validat după numărul de participanți

Mai sunt câteva ore până când secțiile de votare  vor fi închise, iar procentul de participare la referendum cu siguranță va crește. Rezultatul favorabil al prezenței la vot la referendum nu este favorabil puterii, deoarece rezultatele acestuia îl validează și pe președintele Klaus Iohannis.

Deși este un referendum consultativ, adică nu are o aplicare imediată sau obligatorie, românii au avut ocazia să-și exprime puncul de vedere cu privire la modul în care România este și a fost guvernată. Cele două întrebări, se traduc simplu: are voie un guvern să schimbe legile justiției fară ca acestea să fie dezbătute în parlament? În funcție de ce au votat Românii, Da sau Nu, PSD-ALDE partidele de guvernare primesc un mesaj important din partea electoratului.

Un rezultat la referendum 2019 favorabil este în sine prezența la vot la acest tip de scrutin, care dă fiori puterii în acest moment. Sociologii de partid, sperau ca acesta să nu fie validat, din lipsă de voturi. Însă România a hotărât în premieră, printr-o prezență masivă să își exprime punctul de vedere.

Referendum 2019 – Rezultate și Prezență la vot

Referendum 2019 Rezultate exit poll avangarde si curs

Rezultate Referendum 2019. Referendumul lui Iohannis a fost validat dupa prezenta la vot

5.793.017 de Români au votat la referendum 2019, iar rezultatele votului le vom afla la ora 21:00 pe huff.ro. Sondajele de tip exit poll, realizate de Curs și Avangarde vor da rezultate și pentru acet scrutin. Pe site-ul BEC puteți vedea în timp real care sunt rezultatele la vot și prezența atat pentru referendum cât și pentru Alegerile Europarlamentare 2019.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top