Connect with us
Regina Ana a Romaniei a murit. Anuntul a fost facut de avocatul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, pe contul sau de Facebook.

Știri

Regina Ana a murit la un spital din Elvetia

Regina Ana a murit. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant Casei Regale, Ioan Luca Vlad, pe contul de Facebook si confirmat de Casa Regala. Regina avea 92 de ani.

Update, 16.05: Casa Regala a confirmat decesul reginei.

„Majestatea sa Regina Ana a Romaniei a incetat din viata astazi, 1 august 2016, la ora 13:45, la spitalul din Morges, in Elvetia.

La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria.

Citeste si: Ultimul gest al Regelui Mihai pentru Regina Ana

Citeste si: Reactii dupa moartea Reginei Ana

Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecatre zi din ultima saptamana. Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orasul Morges”, se arata intr-un comunicat de presa al Casei Regale.

Regina ANA va fi inmormantata la Curtea de Arges 

regina ana

Ioan Luca Vlad anuntase decesul pe contul personal de Facebook.

„Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei a trecut in nefiinta.

Ea este cea a carei caldura si atentie, aratate fata de mine in 1993, cu prilejul unei vizite la o expozitie unde expunea si tatal meu, la Galeria Catacomba (actualul Muzeul al Colectiilor – Calea Vicatoriei), m-au facut sa decid ca misiune de viata sa lucrez pentru Familia Regala si, ulterior, sa aleg Dreptul in acest scop.

Citeste si: Casa Regala si anuntul despre Regele Mihai: „Nu ne ramane decat SA NE RUGAM”

Multi ani mai tarziu, in 2011, ajungand la biroul sau din Aubonne, am gasit o fotografie cu noi doi inramata si semnata…

Sunt profund intristat de aceasta pierdere, si imi sunt vii in memorie momentele petrecute in Romania alaturi de Majestatea Sa, dar si in Elvetia, unde imi aduc aminte ca, gasind in arhiva o imagine cu doi tineri in pozitie „en-garde” la scrima, am intrebat-o cine erau, deschizand astfel o povestire despre copilarie, scoala si despre colegul sau de scrima.

Ma bucur de aceste momente si de faptul ca am putut sa-i aduc un prinos de recunostinta, ajutand la publicarea celor doua timbre (2014 si 2015) romanesti care o portretizeaza sub titlul corect.

Majestatea Sa imi va ramane in suflet mereu ca simbol al misiunii mele in viata.

Odihneasca-se in Pace!”, a scris Ioan Luca Vlad pe Facebook.

Cine a fost Regina ANA

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a nascut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui Rena de Bourbon-Parma si a Principesei Margareta a Danemarcei. Aceasta si-a petrecut copilaria in Franta.

Dupa izbucnirea razboiului, aceasta si-a urmat familia in Spania si in SUA. Aici a urmat o scoala de arta, la New York si a lucarat ca vanzatoare la un magazin.

S-a inrolat in 1943 in armata franceza si a primit „Crucea de Razboi” a Frantei.

Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai la Londra. Dupa doar o saptamana, suveranul i-a cerut mana. Cei doi s-au casatorit in Grecia, la Atena, pe 10 iunie 1948.

Regina Ana si Regele Mihai au cinci fiice: Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei (n. 1949), Elena (n. 1950), Irina (n. 1953), Sofia (n. 1957) si Maria (n. 1964).

Nunta de safir dintre regele Mihai I şi Regina Ana (65 de ani de casatorie), a fost marcata pe 10 iunie 2013, intr-un cadru privat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top