Connect with us
Reguli noi pentru persoanele vaccinate. Cine scapă de carantină

Știri

Reguli noi pentru persoanele vaccinate. Cine scapă de carantină la intrarea în țară

Guvernul României pregătește măsuri de relaxare pentru populație, pe măsură ce tot mai mulți români se vaccinează și toată lumea își dorește revenirea la normalitate. Se va decide care sunt facilitățile pentru cei imunizați complet împotriva virusului Sars Cov2. Sunt în discuție mai multe propuneri care vor ajunge la membrii Comitetului Interministerial pentru revenirea țării noastre la normalitate.

Reguli noi pentru persoanele vaccinate

Românii care s-au conformat și s-au imunizat cu ambele doze împotriva virusului Sars Cov2 așteaptă vești bune din partea autorităților. Câteva dintre propunerile care au ajuns pe masa executivului sunt: fără masca de protecție pe plajă, fără masca de protecție la munte, restaurante deschise la capacitate totală, dacă vor primi doar clienți vaccinați, hoteluri deschise la capacitate de 100% doar dacă vor caza turiști vaccinați.

De asemenea, se mai discută ca: hotelurile și restaurantele să fie deschise la 70% din capacitate, dacă primesc doar clienți nevaccinați, renunțarea la masca de protecție în birouri, dacă angajații sunt vaccinați cu ambele doze.

În ceea ce privește evenimentele private, acestea se vor organiza în totalitate cu oaspeți vaccinați.

Cine scapă de măsura carantinării la intrarea în țară

În acest context, ministrul Economiei a făcut câteva declarații la Antena 3 cu privire la ceea ce urmează să se întâmple în perioada următoare. Claudiu Năsui a spus că lucrurile merg în direcția revenirii progresive la normalitate.

Tot el a anunțat ce urmează să se întâmple cu persoanele vaccinate, români sau străini, care ajung în România. Vor mai sta sau nu în carantină. Iată ce spune ministrul Năsui.

„Regulile au fost stabilite de CNSU. Dacă o persoană este vaccinată, prin vaccinare înțelegem că trebuie să fi trecut cel puțin 10 zile de la a doua doză, nu intră în carantină, fie că e cetățean român sau străin. Dacă o persoană a avut boala COVID-19, în ultimele 90 de zile, dar nu în ultimele 14, adică dacă nu este în continuare bolnavă, poate intra în țară fără carantină. Practic este un lucru comunicat și pentru turiștii români”, a precizat ministrul Claudiu Năsui.

Marea relaxare ar putea începe treptat de la 1 iunie, însă informații sigure vom afla după ședința Comitetului Interministerial pentru Revenirea României la normalitate.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top