Connect with us

Știri

Remedii impotriva eczemelor, pe care nu le-ai incercat inca!

Eczemele pot fi extrem de suparatoare, insa de acum nu trebuie sa te mai ingrijorezi in privinta lor. Iata cateva remedii pe care nu le-ai incercat inca, dar care sunt foarte eficiente!

Eczema este o afectiune cutanata alergica, caracterizata prin zone rosii suprainaltate de mici vezicule lichidiene deosebit de pruriginoase. Majoritatea persoanelor care se confrunta cu aceasta problema gasesc cu greu remedii care sa functioneze cu adevarat. Noi iti propunem cateva care iti vor usura viata!

Elimina lactatele. Chiar daca nu esti alergic la produsele lactate, intenstinele se pot inflama din pricina acestor alimente, iar astfel pot aparea numeroase probleme, printre care si eczemele. Incearca sa elimini din dieta ta produsele din lapte, macar pentru o perioada. Este foarte probabil ca aceasta sa fie cauza initiala a aparitiei eczemelor.

Vitamina C poate fi cheia. Eczemele pot aparea si in momentul in care sistemul imunitar este foarte slabit. De aceea este indicat sa introduci in dieta ta cat mai multe fructe citrice si chiar sa iei vitamina C sub forma de supliment alimentar. In mod surprinzator, o poti folosi chiar si atunci cand faci dus. Pe o panza extrem de fina pune vitamina C sub forma de pudra si leaga panza peste capul de dus. Astfel vitamina C va neutraliza clorul din apa, stopand astfel o alta cauza extrem de intalnita a aparitei eczemelor.

Spala-te cu infuzie de cretioasa. Aceasta planta, numita si floarea femeilor, are numeroase proprietati curative, dezinfecteaza pielea si combate eczemele dupa doar cateva spalari. Totodata, zonele afectate pot fi spalate cu suc de pepene galben, suc de spanac sau suc de morcovi.

Pielea afectata de eczemele pote fi calmata cu o solutie din 2-3 lingurite de turmeric si o jumatate de cana de apa fiarta. Uleiul de masline sau cel de cocos sunt la fel de eficiente, insa trebuie utilizate in cantitati mici. Preparati o pasta din cartofi, fasole sau afine si aplicati-o pe portiunile de piele care te dor. Te vei calma in doar cateva minute.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top