Connect with us
Renato Tronciu, directorul celui mai mare colegiu din Suceava a murit de COVID-19

Știri

Renato Tronciu, directorul celui mai mare colegiu din Suceava a murit de COVID-19

Renato Tronciu era directorul Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”. Acesta este celui mai mare colegiu din judeţul Suceava. Profesorul a fost depistat pozitiv la testul COVID-19 pe 15 septembrie 2020.

Directorul de colegiu fusese spitalizat în urmă cu 25 de zile, când a fost infectat cu noul coronavirus. Renato Tronciu a murit la 54 de ani, din cauză că avea şi boli asociate cu riscul de deces din cauza COVID-19.

Renato Tronciu a murit. Medicii nu au mai putut face nimic

Renoto Tronciu, directorul Colegiului Mihai Eminescu din Suceava a luptat mai bine de 3 săptămâni cu virusul care amenință planeta. A fost spitalizat din data de 15 septembrie, moment în care își anunța mulţumirea că s-a testat la timp:

Renato Tronciu şi mai mulți colegi profesori au fost testați în cadrul programului organizat de Primăria Suceava. Angajaţii şcolilor din municipiu au fost anunțați că testele le vor fi decontate.

”Când am ajuns la spital, am făcut patru radiografii, că ceva nu era în regulă şi am fost trimis către computerul tomograf. După ce am terminat, la o anumită perioadă, după ce a fost interpretat rezultatul, medicul mi-a spus că am ajuns la timp pentru a putea fi salvat. Floricelele alea de COVID, că există virusul, şi cine nu crede să se uite pe un CT, apăruseră deja pe plămânii mei. Poate evolua într-o săptămână, în câteva zile, sau poate chiar şi în câteva ore, pentru că virusul ăsta chiar este parşiv. Să ştiţi că după vreo două zile, când am reuşit să-mi mai revin, l-am sunat şi pe domnul primar (Ion Lungu, primarul Sucevei – n.r.) şi i-am mulţumit pentru faptul că prin iniţiativa domniei sale am reuşit să evit un dezastru la nivelul liceului. Vă daţi seama, şapte oameni infectaţi într-o săptămână de zile ce puteau să facă acolo… Inclusiv eu, pentru că dacă nu ştiam, mă întâlneam cu un coleg, poate se apropia, îi mai semnam ceva, vrând-nevrând această distanţare fizică încerci să o păstrezi, însă nu ştiu dacă o să reuşim întotdeauna. Iar separat, eu sunt într-adevăr profesorul care a mulţumit pentru faptul că şi eu am reuşit ca să scap datorită acestui moment prielnic. Şi acum mă uit la lista respectivă şi am toate şansele să fiu la cei vindecaţi”, spunea profesorul într-un interviu

Renoto Tronciu nu a mai putut fi salvat

La Colegiul Mihai Eminescu au fost depistate șapte cazuri de infectare cu COVID-19. Instituția de învățământ se încadrează în în scenariul roșu, toți cei 1.600 de elevi învățând online.

Renoto Tronciu, directorul colegiului, încuraja pe toată lumea să efectueze testul covid.

”Obligatoriu trebuie. Mesajul meu către colegii mei directori este ca să discute cu profesorii, să le explice, lucru pe care l-am făcut şi eu. Şi au înţeles să-i întrebe dacă mai sunt nemulţumiţi de faptul că au făcut testul… A trecut glonţul din ruleta rusească pe lângă noi”.

Din păcate, din cauza multiplelor afecțiuni pe care profesorul le avea, astăzi, medicii nu au avut ce să îi facă pentru a-l menține în viață.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top