Connect with us

Știri

Restaurantele vor rămâne închise după 15 mai. Data la care ar putea redeschide avansează

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat miercuri că restaurantele vor rămâne închise dupa data de 15 mai deși se relaxează restricțiile. Restaurantele încă se numără printre zonele cu cel mai înalt risc epidemiologic. Totuși patronii din domeniul HoReCa speră să poată redeschise măcar terasele în aer liber după data de 1 iunie.

Restaurantele vor rămâne închise după 15 mai. Data la care ar putea redeschide avansează

Ludovic Orban a declarat:

„Astăzi (miercuri – n.red.) voi asculta punctele de vedere ale reprezentanților HoReCa. În analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special cele din spații închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. După data de 15 mai, ele nu vor fi deschise.

Hotelurile, în condițiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai.”

Dragoș Petrescu, președintele unei asociații patronale din industria restaurantelor, a declarat la Digi24 că reprezentanții domeniului HoReCa au gândit un plan de deschidere în 3 etape: 15 mai, 1 iunie, 15 iunie.

Acesta a declarat:

„Premierul nu a fost de acord cu prima fază, 15 mai, sperăm ca 1 iunie să fie data la care să deschidem terasele în aer liber în primă fază.

Din 15 iunie sperăm să deschidem 50% din capacitatea de interior a restaurantelor, iar de la 1 iunie să deschidem integral activitatea.”

Acesta a enumerat condițiile ce vor fi respectate pentru a putea deschide terasele în aer liber: distanța socială se va impune între mese, personalul va purta măști. Petrescu a mai declarat:

„În restaurante, în spațiile comune și clienții ar urma să poarte măști.

Sunt măsuri de siguranță pe care e normal să le luăm, inclusiv luarea temperaturii la intrarea în restaurant, ca să creștem încrederea consumatorilor astfel încât ei să revină.”

Așadar, și clienții vor trebui să poarte măști în restaurante și în spațiile comune. De asemenea, se va lua temperatura clienților înainte să intre în restaurant. Totul se face pentru ca oamenii să prindă încredere în acel loc și să revină.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top