Connect with us

Știri

Restricții în sectorul 5 al Capitalei. Ce se va întâmpla cu mall-urile și magazinele

Se anunță noi măsuri și restricții în sectorul 5 al Capitalei. Autoritățile au recurs la acestea în încercarea de a evita carantina totală. Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone s-a întâlnit cu premierul Cîțu și cu ceilalți primari de sectoare și au stabilit mai multe măsuri.

Restricții în sectorul 5 al Capitalei

Primarul sectorului 5 al Capitalei a dispus o serie de măsuri noi pentru limitarea răspândirii coronavirusului și pentru prevenirea carantinării totale a Capitalei.

Începând de joi, 25 martie 2021 și până pe 11 aprilie 2021, se va reduce programul agenților economici de pe raza sectorului 5 al Capitalei, după cum urmează:

De luni până vineri, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile, vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

Sâmbăta și duminica – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

O precizare foarte importantă este aceea că programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Se modifică programul piețelor din sectorul 5 al Capitalei

De asemenea, programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

De luni până vineri – 07.00 – 17.00

Sâmbătă – Duminică – 07.00 – 15.00

„Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul”, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 al Capitalei.

Tot astăzi, prefectul Capitalei a declarat că așteaptă o Hotărâre Guvernamentală și o ședință a Comitetului Național de Urgență, unde se vor trasa noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului. De asemenea, Alin Stoica a declarat că a trimis o solicitare către Direcția de Sănătate Publică și că așteaptă să primească o analiză epidemiologică din partea acesteia.

Bilanțul cazurilor de coronavirus – 24 martie 2021

Conform celei mai recente actualizări a Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 913.143 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
819.799 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.136 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top