Connect with us
Restricții noi în București, începând din această noapte! Anunț major pentru populație

Știri

Restricții noi în București, începând din această noapte! Anunț major pentru populație

Din păcate, când lucrurile păreau că se îndreaptă, s-au înrăutățit în București care revine la scenariul roșu. Autoritățile au luat decizia de a reintroduce Municipiul București în acest scenariu care vine la pachet cu o serie de restricții dure. Noile măsuri intră în vigoare în noaptea de duminică, 7 martie spre luni, 8 martie, chiar la orele 00.00.

Capitala intră iar în scenariul roșu

La miezul nopții, Municipiul București se întoarce la scenariul roșu. Autoritățile centrale au luat această decizie după ce incidența cazurilor de infectare cu coronavirus a depășit indicele de 3 raportat la mia de locuitori. De luni, 8 martie 2021 se închid restaurantele din Capitală, la fel și cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri.

Cazurile noi de infectare cu coronavirus vizează tulpina din Marea Britanie. Rata de infectare în Bucureşti a fost, sâmbătă, de 3,12 la mie, după ce în ultimele 2 zile s-au confirmat peste 900 de cazuri de infectare.

Ce se întâmplă cu școlile după ce Bucureștiul intră în scenariul roșu

Au apărut noutăți în ordinul comun elaborat de Ministerul Sănătății și cel al Educației. Chiar dacă școlile se închid în scenariul roșu, elevii care urmează să susțină Evaluarea Națională și Bacalaureatul pot merge la ore. Condiția este ca rata de incidență a virusului să nu depășească 6 la mie.

Cursurile pentru elevii din clasele a VIII-a, respectiv a XII-a se vor face face cu prezența fizică a doar jumătate dintre ei. În același timp, cursurile de recuperare a materiei pierdute vor fi permise, cu prezență fizică, pentru toate clasele.

„Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a , a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale”, se arată în ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății.

Dacă localitatea intră în carantină, cursurile se mută în mediul online, pentru absolut toți elevii. În acest context facem precizarea că orașul Timișoara și patru comune din jur (Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă și Dumbrăvița) intră în carantină, după ce rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori.

Măsura se aplică de luni, 8 martie, de la ora 0:00, pe o perioadă de 14 zile.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top