Murăturile de vară sunt cele mai gustoase și cele mai rapide. Secretul stă în cantitatea de sare. I-am luat un interviu propriei bunici, care dornică să vă spună rețeta murăturilor de vară, mi-a explicat pe îndelete cum se fac cele mai bune murături la Soare.
Prima regula este să alegem din grădină sau din piață cei mai frumoși castraveți. Altfel, spune bunica, nu putem să avem pretenții la murături gustoase, râzând amuzată.
Se spală bine castraveții, se taie capetele și se asează în borcanul de 750 de mililitri. Între rândurile de castraveți, se adaugă un morcov, o rădăcină de patrunjel și, dacă vă place gustul, o rădăcină de țelină.
Când borcanul s-a umplut, se dizolva sarea în 500 de ml de apă, nu foarte caldă, când este total topită se adauga peste borcanul umplut cu castraveți și rădăcini apa caldă.
Citește continuarea pe Agromedia.
Acest articol a fost actualizat la: 2020-07-28T22:54:12+03:00 22:54
Acest site foloseste cookies.
Read More