Connect with us
Rețetă de Paști: ouă umplute

Știri

Rețetă de Paști: ouă umplute

Zilele de Paști se apropie cu pași repezi, iar noi avem nevoie de cele mai delicioase rețete pentru aceste zile. Mai ales pe fondul pandemiei, mulți dintre noi s-au apucat de gătit și chiar începe să le placă. Astăzi vom vorbi despre ouă umplute, o rețetă tradițională, simpla și ușoară.

Rețetă de Paști: ouă umplute

Ouă umplute este una dintre cele mai ușoare și rapide rețete pe care le poți pregăti chiar și dacă nu ai experiență în gătit.

Ingrediente:

  • 12 ouă
  • 1 pate ficat de pui
  • 2 lingurițe muștar
  • maioneză
  • 2 linguri iaurt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pentru a obține ouă umplute, se începe prin a fierbe ouăle tari. Pentru cei care sunt novice în ale gătitului o metodă simplă: se pun în apa rece ouăle până sunt acoperite complet. Se pune cratița la foc mediu și când începe să fiarbă apa, se va da focul mai mic și se lasă să fiarbă astfel. Peste 12 minute se scot ouăle.

Se scurge apa fierbinte și apoi se acoperă cu apă rece, apoi se lasă cam 15 minute pentru a se răci complet. Apoi se decojesc ouălele. Este indicat să se folosească ouă nu chiar cele mai proaspete deoarece se vor decoji mult mai ușor.

Umplutură ouă umplute

Se prepară maioneza în timp ce ouăle fierb. Se pune puțină sare în maioneză. Ouăle fierte se taie pe jumătate pe lungimea lor. Apoi se scot gălbenușurile și se pun deoparte într-un bol. Acestea se freacă bine cu o furculiță până se sfărâmă.

Se adaugă și pateul, sarea și piperul, apoi se freacă până se obține o pastă complet omogenă. Apoi se adaugă muștarul și se pun 4 linguri de maioneză. Se amestecă bine până se obține o pastă spumoasă și fină. Se umple spritul cu această pastă.

În restul maionezii se pune iaurtul și apoi se amestecă. Pe un platou se pune un strat de maioneză cu iaurt pe care se pun albușurile cu tăietura în partea de sus.

Folosind spritul se umplu golurile albușurilor. Se presară chili sau boia dulce peste ouă folosind sita de ceai. Se poate presăra puțin pătrunjel tocat peste ouă. Aceste ouă umplute astfel obținute se păstrează la frigider și se servesc reci.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top