Connect with us
proteste

Știri

România, aproape de o nouă CRIZĂ! Val de proteste în această săptămână

România se îndreaptă cu pași înceți către o nouă criză la nivel național. După valul de scumpiri și creșterea accelarată a indicelui ROBOR, sindicaliștii vor ieși în stradă să protesteze, nemulțumiți de măsurile luate de guvernarea PSD.

Princiapala nemulţumire este decizia Executivului de a trece plata asigurărilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, catalogată drept o nouă formă de sclavagism. Astfel, sindicaliștii Cartel Alfa, organizație formată din mai multe sindicate vor ieși miercuri în stradă, în fața Guvernului, cu începere de la ora 11.oo.

”Mâine (miercuri – n.r.) în fața Guvernului, la București, va fi un miting la ora 11. Este un experiment care încearcă transferul taxelor de la angajat la angajator și care astfel anulează creșterile salariale. Astfel, ne confruntăm cu o nouă formă de sclavagism”, a precizat președintele Cartel Alfa, sindicalistul Bogdan Hossu.

Și președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a anunțat, marți, că oamenii vor ieși la protest miercuri, alături de cei ai Cartel Alfa.

Nu se știe câte persoane se vor aduna la Palatul Victoria, dar sindicaliștii atrag atenția că acesta este începutul protestelor.

Reamintim că profesorii au iesit marți în stradă în toată țara, pentru a-și exprima nemulțumirea față de promisiunile neonorate ale Guvernului, printre care majorările de salarii, acordarea sporurilor, plata restantă a sentințelor judecătorești.

Profesorii amenință că vor picheta sediul Guvernului.

Citește și: Val de SCUMPIRI de la 1 octombrie! Iată pentru cei vei plăti mai mult și câți bani în plus trebuie să scoți din buzunar

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top