Știri

România este în stare de alertă! Autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT

România a intrat de astăzi, 15 mai, în stare de alertă. A fost emis un mesaj RO-ALERT prin intermediul căruia li se oferă informații de ultimă oră românilor. Pericolul infectării cu noul tip de coronavirus rămâne ridicat, conform mesajului de ultimă oră emis de autorități.

România este în stare de alertă! Autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT

„STAREA DE ALERTĂ a fost instituită începând de astăzi în România. PERICOLUL infectării cu noul coronavirus (COVID-19) rămâne ridicat! RESPECTAȚI cu strictețe măsurile sanitare de protecție! PURTAȚI MASCA, acoperind nasul și gura, în spațiile închise sau aglomerate. PĂSTRAȚI DISTANȚA de 1,5 m față de alte persoane și EVITAȚI contactul direct. NU ATINGEȚI suprafețe pe care au pus mâna și alte persoane. SPĂLAȚI-VĂ regulat mâinile cu apă și săpun. NU VĂ ATINGEȚI nasul, ochii sau gura cu mâinile murdare.PRECAUȚIA este extrem de importantă în această perioadă. IGSU.”, se specifică în mesajul RO ALERT trimis astăzi, 15 mai.

Vă reamintim că aseară, ministrul Marcel Vela, alături de Raed Arafat și ministrul sănătății Nelu Tătaru au prezentat românilor textul hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care a fost declarată starea de alertă.

În continuare românii sunt încurajați să muncească de acasă dacă acest lucru este posibil. Raed Arafat a anunțat că purtarea măștii de protecție este absolut obligatorie în toate spațiile închise.

Totodată, atât restaurantele cât și terasele vor rămâne închise, dar se deschid magazinele din mall-uri care au deschidere direct la stradă.  Veți putea lua mâncare în sistem drive-in și take-away.

Zborurile spre mai multe țări rămân suspendate încă 14 zile, iar toate persoanele care intră în țară de astăzi trebuie să rămână în izolare la domiciliu. În caz contrar aceștia vor intra în carantină instituționalizată pe care o vor plăti.

Este permisă deplasarea persoanelor în afara locuinței în interiorul localităților, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Parcurile se vor deschide, însă locurile de joacă pentru copii vor rămâne în continuare închise.

Deplasarea în afara localității este în continuare interzisă cu următoarele excepții: deplasare în interes profesional, înclusiv între locuință și locul de de desfășurare a activității profesionale, deplasarea în scop umanitar sau voluntariat,  pentru activități agricole, pentru comercializare de produse alimentare, pentru administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente, centre de tratament, asistență medicală, îngrijirea unei rude, asistența persoanelor vârstnice, bolnave, sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie.

Pentru ieșirea din localitate este necesară completarea unei noi declarații pe proprie răspundere pe care o puteți descărca de AICI.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-15T14:43:37+03:00 14:43

Vezi comentarii

  • Oare guvernul a cesta nu mai are de făcut altceva decit a se juca cu nervii noștri? Tote sint bune și nu ii ramine altceva de făcut decit sa emită ordonanțe și amenzi? Halal grija fata de popor, fata de oamenii care nu-și pot duce traiul de azi pe miine. Și colac peste pupăză ne tintuiesc locului și pe cei care maipot muncii! Unde vreți sa muncim proștilor, in șantiere unde cistigam într-o luna cit intr-o săptămâna în Italia sau aiurea în Europa?

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More